PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Újabb részekkel általában hetente jelentkezünk, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
VÉLEMÉNYEK
Kerepesi Tibor, a 2015.04.19-i korrupcióellenes tüntetés moderátorának bevezetője    
Vélemények | 2015.04.20. | Együtt / PSZP
Jó napot kívánok ! Kerepesi Tibor vagyok, a mai rendezvény moderátora. Olvastam egy blog bejegyzést, ami arról szólt, hogy " Kaposváron biztos minden a legnagyobb rendben megy, mert egy ilyen ősfideszes városban a csak papíron létező kaposvári ellenzék arra nem képes, hogy egy 100-200 fős megmozdulást megszervezzen” Szerencsére tévedett a blogger, a cáfolatért csak nézzünk itt és most körül…

Széchényi István egy vitában azt mondta:
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel……..”
majd a továbbiakban a nemzet felelőségéről beszél, ha rossz kormányt hatalmon is tartja a nép. A Legnagyobb Magyar nem ismerhette azt a rendszert, ahol a hatalom megtartása érdekében változtatják meg a választási rendszert, hogy huszonvalahány százalékos eredménnyel 2/3-os többséget lehessen szerezni a parlamentben. Igaz, ugyanez a rendszer – ahogy az  legutóbbi választásokat követően kiderült -, hasonló hatékonysággal el is tudja tüntetni megalkotóit. Ne legyenek illúzióink, 2018-ig a Fidesz meg fogja kísérelni a választási törvény módosítását, hiszen az ő rendszerükben a törvényeket nem az ország, hanem a saját, a család, a haverok és oligarchák érdekeinek szem előtt tartásával hozzák meg.
Ne legyünk álszentek! Minden kormány a világon helyzetbe akarja hozni támogatóit, de igazi demokráciákban ezt nem lehet testreszabott törvényekkel, pályázatoknak csúfolt pénzosztással megcsinálni, mert van alkotmányos és törvényi kontroll és van független igazságszolgáltatás, tehát vannak fékek és egyébként ellensúlynak ott az ellenzék, valamint a civilek. A Fidesz lebontotta a fékeket és mindenkit megpróbál ellehetetleníteni, aki nem áll be a sorba. A közpénzeket a haverok megvédésére fordítja, és ha már erre nincs lehetőség, mint legutóbb a Quaestor ügyben is, magánvagyonokat használ fel a kártalanításra. Minden svidlijükért mi fizetünk!
Harcot indított a művelt emberfők ellen is, rombolja a közép- és felsőfokú képzést, még a szakmunkástanulók szakmájukon kívüli egyetemleges tudásához jutás lehetőségét is korlátozná. Nekik a kiművelt emberfők jelentik a legnagyobb ellenséget, miközben hatalmas lehetőségeket vizionálnak a kiváló szakmunkások előtt, csak éppen a kiváló szakmunkások munkahelyei hiányoznak és lássuk be: Nem lehet mindenki gázszerelő!
A továbbiakban Kaposvár demokratikus ellenzéki pártjainak és civiljeinek képviselő szólalnak fel az alábbi sorrendben:

Pintér Lóránd, Együtt kaposvári választókerületi elnöke

Molnár Tiborné, DK kaposvári választókerületi elnöke

Herner Endre, a kaposvári Quaestor-károsultak nevében

Pintér Attila, MSZP kaposvári választókerületi elnöke

Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása

Huszka Imre, az MSZP-Együtt/PM jelöltjének beszéde október 22-én.    
Vélemények | 2013.10.25.
Az alábbiakban olvashatják Huszka Imre, az MSZP-Együtt/PM kaposvári jelöltje beszédének összefoglalóját, amelyet 2013 október 22-én az MSZP kaposvári fáklyás megemlékezésén mondott.

Ne élő állattal szíveskedjenek tüntetni!    
Vélemények | 2013.09.06. | Pintér Lóránd
Tisztelt Tüntető Kaposvári Polgártársaim! Tisztelt Állatbarát Tüntető Kaposvári Polgártársaim! Tegnap, 2013. szeptember 04-én Szigetvári Viktor, az Együtt2014-PM társelnökének kaposvári előadása előtt a FIDESZ szimpatizánsai tüntettek, nem a rendezvény ellen, hanem úgy általában politikailag, mert a mi furcsa magyar világunkban a Parlamentben 2/3-os többséggel rendelkező kormánypártok dolga az ellenzék ellen tüntetni.

Itt NEM járt Mátyás király....    
Vélemények | 2013.07.18. | Kerepesi Tibor
Múlt éjjel álmodtam: A XV. századi Magyarországon jártam. Egy falusi kocsmában voltam, ahol kétkezi munkások (kézművesek) pihenték ki a nap fáradalmait. Néhány kupa bor mellett beszélgettünk. Mondták, hogy Budán hatalmas udvartartással fényűzően él I.(Hunyadi) Mátyás, aki ugyan sokat költ a saját udvartartására, mulatságokra, de sok pénzt fordit a kultúrára is. Soha nem ismert adókat vetett ki a polgárokra, földművesekre, hogy az országot felvirágoztassa, mégis nagyon tisztelik!

A szó nagy úr, az „úr” nagy szó    
Vélemények | 2013.07.09. | Farkas Gergely
A szerző az alábbi írásban azt veszi górcső alá, milyen ereje is van a szavaknak. Szavakkal lehet ütni, simogatni, de ahogy azt nap, mint nap ma is látjuk, bizonyos szavak folyamatos kimondásával, ismételgetésével folyamatosan tágíthatóak az egyes elfogadható társadalmi jelenségek határai. A szerző arra kíván rávilágítani, hogy egyes, de más szavak kimondásával a társadalmi összetartás is erősíthető. Ezzel ajánljuk az olvasó figyelmébe az alábbi sorokat.

Jobb lesz-e a társadalom a hit- és erkölcstan által?    
Vélemények | 2013.06.24. | Pintér Lóránd
Az elmúlt hetekben sokszor és sokat beszéltek a következő tanév kezdetén bevezetendő hit- és erkölcstan kérdéseiről. Kaposvárott nemrégiben konferenciát is szerveztek, amely arra volt hivatott, hogy minden szempontból körüljárja a témát. Idézet a cikk címéből: „Szeretet, elfogadás, nevelés-gondozás és értékőrzés: e gondolatok köré épült a hit a híd címmel megtartott szerdai konferencia, melynek a kaposvári püspöki székház adott otthont.”

A kommunizmus szelleme ébresztett ma reggel és a FIDESZ hangján szólt hozzám...
Vélemények | 2013.06.11.
   
A jövőbelátás mai csodái – Magyarország 2025-ben
Vélemények | 2013.06.04.
   
FIDESZ-MAGYAR Dohánytermék Értelmező Kéziszótár
Vélemények | 2013.05.22.
   
Hiába, a dohány a nagy dohány...
Vélemények | 2013.04.29.
   
Kaposvári Bogumil és a részvénycsoda..izé...csomag !
Vélemények | 2013.04.21.
   
Haragszik-e a Magyar Nemzeti Bank Németországra?
Vélemények | 2013.04.04.
   
Még néhány gondolat a rezsicsökkentésről....
Vélemények | 2013.04.02.
   
Keresnek-e összefüggéseket a kaposvári lakótelepen élők?
Vélemények | 2013.03.28.