PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
VÉLEMÉNYEK
Hiába, a dohány a nagy dohány...    
Vélemények | 2013.04.29. | Gyertyás Lászlóné
A szerző a dohánykereskedelem újraszabályozását lehetővé tevő trafikrendeletet nem a sokszor idézett jogi és gazdasági szempontból elemzi, hanem igyekszik az emberi sorsok mögé tekinteni.

Az elmúlt napok egyik legvitatottabb témája a trafikpályázat nyertesei körül kialakult helyzet volt. Ebben a néhány sorban lehetetlen lenne jogi, gazdasági és a piaci szempontokat is figyelembe véve összefoglalni mindazt, amit máig hallottunk, azaz ki, hol és hogyan, milyen szempontok alapján döntött és milyen mechanizmus alapján választották ki végül is a nyerteseket.

Az önmagában nem baj, ha egy kormányzat új szabályozást alkot bármely gazdasági terület vonatkozásában, önmagában még az sem baj, ha az adott területet teljesen felforgatja, hiszen gyakran maga az élet kényszeríti ki az új szabályozást, ha erre szükség van, de most.....

Az első világháborút követő időszakban trafikot csak hadirokkant nyithatott, a jelenlegi, 2013-ban nyilvánosságra hozott és széles körben publikált rendelet szerint a (trafiknyitási) koncesszió odaítélésében előnyt kellett, hogy élvezzenek kismamák, magyar kisvállalkozók, megváltozott munkaképességű személyek és további hátrányos vagy hátrányosnak tekintett helyzetű csoportok. Amit azonban a HÍR TV-ben láttunk, azt mutatja, nem ez történt, a HÍR TV – zárójelben jegyzem meg, már a HÍR TV is – bemutatott egy mozgás- és egyéb fogyatékkal élő férfit, aki rokkantnyugdíját egészítette ki a dohánytermékek árusításából, üzletét és ügyfélkörét 13 év alatt építette fel saját maga, nyilatkozó családtagja szerint a férfi három napig zokogott, amikor tudomást szerzett árusítási jogának elvesztéséről. Arról, hogy mennyire teljesül az az ígéret, mely szerint a trafiknyitási jogot a hátrányos helyzetben élő személyek kapják, ezek után felesleges beszélni, emberi szempontból nekem csak egy szó jut eszembe az eljárás kapcsán: Lelketlenség.


Hozzászólások [1]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  bolygómitics, az indián 2013.04.29. 12:41  
A helyek elosztása engem nem lepett meg, de azon én is elakadtam, hogy lehet ilyen könnyedén ennyi emberen túllépni, ezt emberileg tényleg szokni kell.« VISSZA