PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
VÉLEMÉNYEK
Közmeghallgatást a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében!    
PSZP Hírek | 2016.04.06. | PSZP_Együtt_Pintér Lóránd
Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

A közmeghallgatást azért kezdeményezzük, mert Kaposvár lakói sem a polgármesteri sajtótájékoztatót megelőzően, sem most semmilyen érdemi információval nem rendelkeznek egy olyan beruházásról, amely akár súlyos környezeti és egészségügyi kockázatokat jelenthet Kaposvár valamennyi lakója számára.

A közmeghallgatás lehetőséget teremt, hogy Kaposvár vezetése nyilvánosan számolhasson be Kaposvár polgárai előtt a tervezett gumifeldolgozó üzem létesítésével kapcsolatos minden részletről.

Szinte hihetetlen, de minden általunk megszerzett információ arra utal, hogy még a Kaposvárt vezető többségi, FIDESZ frakció tagjai sem tudtak előzetesen a tervezett beruházásról, illetve arról sem, hogy az ügyben valószínűleg előkészítő tárgyalások zajlottak, Kaposvár polgárai pedig legfeljebb a sajtóból értesülhettek a város környezeti állapotát nagymértékben befolyásolni képes üzem létesítésének tervéről.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy ismeretlen összetételű és ismeretlen felhatalmazással bíró tárgyalócsoport önkényesen - de mindenképpen Szita Károly polgármester tudtával - Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének és a város polgárainak megkérdezése nélkül döntött egy olyan ipari tevékenység befogadásáról, amely súlyos környezeti kockázatokat hordozhat: mind az alapanyaga, mind a keletkező végtermékek, valamint az amúgy ismeretlen technológia számos ponton lehet súlyosan egészségkárosító hatású.

A demokratikus alapelvek nyílt felrúgásáról és végtelen cinizmusról tanúskodik az a körülmény, hogy Kaposvár lakói nem kaptak előzetes tájékoztatást a tervezett beruházásról, nem készült vagy a nyilvánosság számára nem hozzáférhető a mindenre kiterjedő, a helyi viszonyokra alkalmazott hatástanulmány, így azt sem tudjuk, feltárták-e és kizárták-e azokat az egyedi kockázatok, amelyek pl. abból adódnának, hogy a tervezett üzem Kaposvár északkeleti részén, közel az uralkodó szélirányhoz épülne.

A helyzetet súlyosbítja, hogy ismereteink szerint Százhalombatta városa, amely köztudomásúan a legfontosabb olajipari város Magyarországon, a lakosság nyomására annak ellenére elutasította a beruházás befogadását súlyos aggályai miatt, hogy a projekt a Kormány kifejezett támogatást élvezi. Ez számunkra, kaposváriak számára intő jel kell, hogy legyen.

Álláspontunk szerint nem elégséges magyarázat a munkahelyteremtés sem. A kockázatokhoz képest 50 lehetséges munkahely szerény eredmény. Kaposvár fideszes vezetése az elmúlt két évtizedben látványosan és érzéketlenül elhanyagolta a helyi gazdaság ügyeit, ezen a helyzeten egy sebbel-lobbal befogadott, környezetileg és egészségügyileg aggályosnak tekinthető beruházás befogadása sem javít, inkább ront, mert meggondolatlanul veszélybe sodorja Kaposvár és Somogy gazdasági szempontból is mérhető, fontos értékét: Az egészséges természeti környezetet.

A rendkívüli közmeghallgatás jogi hátterét a 2011. évi CLXXXIX., Magyarország helyi önkormányzatairól szóló tv. 54. §, a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkor. rendelet 85/2012. (XII. 17.) 4. melléklete és a Közgyűlés 2016. évi munkatervének módosítása jelentik.


Hozzászólások [2]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  závodny istvánné 2016.04.30. 17:51  
folytatódik még az aláírásgyűjtés?hol és mikor??

  Hesz Kornél 2016.04.19. 19:05  
Nem szeretnék gumi feldolgozott!« VISSZA