PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
VÉLEMÉNYEK
Keresnek-e összefüggéseket a kaposvári lakótelepen élők?    
Vélemények | 2013.03.28. | Pintér Lóránd
A vélemény, amelyben arra keressük a választ, hogy keresnek-e összefüggéseket a rezsicsökkentéssel kapcsolatban a lakótelepeken élők.

Néhány nappal ezelőtt arról kaptunk hírt, hogy a Lakótelepen Élők Egyesülete támogatja a Fidesz által kezdett aláírásgyűjtést a rezsicsökkentés mellett. Arra az újságirói kérdésre, hogy Vargáné Friss Judit, az Egyesület elnöke tudja-e, hogy a távhődíj csökkentésének ellentételezését a központi költségvetés, tehát végső mindazok fizetik meg adó formájában, akik a 10 %-os kezdeményt kapják, Vargáné Friss Judit azt a választ adta, idézem:” Vargáné szerint a lakótelepen élők nem keresik az ilyen összefüggéseket, csak kevesebb rezsit akarnak”.

Úgy vélem, bár Vargáné Friss Judit őszinte és tisztességes ember, így ismertem meg, ezen mondatát legfeljebb elrettentő példaként fogják oktatni a politikai marketing órákon, ezzel együtt Vargáné Friss Judit konkrétan téved. A lakótelepen élők ezeket az összefüggéseket lehet, hogy nem keresik, de tudnak róla, pontosan, mint ahogy általában mindenről pontos képük van a választóknak. A Medián kutatásából (www.median.hu - Ár-apály ) pontosan kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége, az összes válaszadó 61 %-a úgy véli – kivéve a FIDESZ szavazóinak többségét -, hogy a rezsicsökkentés árát a lakosság fogja végül így vagy úgy megfizetni. A lakótelepen élők mindezt tudják, legfeljebb a régi magyar mondás szerint járnak el: „Amit adnak, fogadd el.”.

A fenti mondat tehát helyesen így hangozhatna: „Mivel a FIDESZ vezette kormány elmúlt három évében az árak az egekbe emelkedtek, a jövedelmek vásárlóértéke jelentősen lecsökkent, a kormány gazdaságpolitikája miatt a munkahelyek száma csökken, cégek szűnnek meg sorra, többen szorulnak segélyre és többen is éheznek, ezért az emberek legalább néhány hétig örülhetnek annak, hogy valaminek az ára csökken és nem kérdezik, hogy végül is ki fogja mindennek az árát megfizetni.”

 


Hozzászólások [1]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  bolygómitics, az indián 2013.03.28. 15:44  
A vége, az rendesen találó.



« VISSZA