PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
VÉLEMÉNYEK
Még néhány gondolat a rezsicsökkentésről....    
Vélemények | 2013.04.02. | Kerepesi Tibor
A szerző a számológép segítségével eredt utána, milyen hatásai is vannak a rezsicsökkentésnek a magánfogyasztóra és a teljes nemzetgazdaságra.

Jelzem, nem vagyok közgazdász, viszont egészen jól elboldogulok a számológéppel.

Áttekintve 2010-től a számláimat, sajnálattal tapasztalom, hogy nagyjából 20%-kal nőttek a költségek! Ezeknek a költségnek egy részét 10%-kal csökkentette a kormány. Ha jól működik a számológépem, akkor azért olyan jól nem jártam! Megnézve az inflációs adatokat még rosszabb a helyzet, hiszen a mostani 1-2 vagy akár 3 ezer forint összegű megtakarítás vásárlóereje ez alatt az idő alatt jelentősen csökkent.

Persze azt én is látom, hogy ha valakinek ennyivel több marad az egyébként sem vastag pénztárcájában, az segítségnek számít, de igazából nem neki, hiszen ebből a pénzből vásárolt élelmiszerek vagy más termékek 27%-os ÁFA-ja a kormány zsebébe vándorol.

Akkor kinek is segített a kormány?

Az energetikai cégek, akiket azért még így sem kell sajnálni, persze kigazdálkodják ezt a kiesét.

Például nem ruháznak be Magyarországon. Egyes számítások szerint az így elmaradt beruházások értéke akár 100 milliárd is lehet, tehát ezres nagyságrendekben mérhető a ki nem alakított munkahelyek száma.Viszont aki nem talál munkát, az a meg nem keresett 70-100 ezer helyett kapott 3 ezer forint rezsicsökkentést!

Tényleg jó üzlet.

Ne legyünk vakok!

Valójában szokásos kampányfogásról van szó (valamiért ez a csökkentés csak 2014 év közepéig marad érvényben a jelenlegi szabályozás értelmében, akkor erre már ki tudja miért, nem lesz szükség !! )

Érdekesség még, hogy a rezsicsökkentés bevezetését követően kezdenek az aktivisták támogató aláírásgyűjtésbe és fel fognak keresni a lakásomon is.

Ha aláírom és látszólag elhiszem a felvázolt érvrendszert, valamint szerepel a nevem az aláíróíveken, akkor egyetértek talán a Kormánnyal, ha nem írom alá, az a Kormány törekvéseivel való egyet nem értésemet fogja szimbolizálni?

Na ebből tessenek megfelelő döntést kiokoskodni!


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA