PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
VÉLEMÉNYEK
FIDESZ-MAGYAR Dohánytermék Értelmező Kéziszótár    
Vélemények | 2013.05.22. | Kerepesi Tibor
Az alábbi bejegyzésben elolvashatjuk, hogyan kapcsolódik a Magyar Értelmező Kéziszótárban található "nemzeti" címszó a Nemzeti Dohánybolthoz, a trafikhoz és a nemzeti lelkiismerethez.

 

Nemzeti: mn Az egész nemzethez tartozó, vele kapcs., reá jellemző, őt megillető ~jövedelem, függetlenség, nyelv, zászló (gyak.intézmények nevében: országos, állami ~ bank, ~bajnokság……….. (Magyar Értelmező Kéziszótár, Akadémiai Kiadó, Budapest 1978.)


Nemzeti Dohánybolt: (saját értelmezés) Az Értelmező Kéziszótár fenti cikkelyében foglaltak alapján, a nemzet egészét megillető, a nemzetre jellemző, az egész nemzet részére illetve államilag fenntartott, dohánytermékeket forgalmazó üzlettípus.


Akkor közelítsük meg a dolgot a fenti logika mentén öt kérdésben:


  • Ha a nemzet egészének dohányellátását biztosító Nemzeti Dohánybolt hálózat koncesszióit megnyerő pályázók a sajtóhírek szerint a FIDESZ holdudvarához közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódó személyek és a korábbi trafiküzemeltetők nem számíthatnak vagy csak teljesíthetetlen feltételek mellett számíthatnak dohányárusítási joguk meghosszabbítására, akkor a dohánykereskedelem állami megszervezésével az alapesetben szokványos kereskedelmi tevékenység „nemzeti” tevékenységgé válásával, a korábbi trafiküzemeltetők nem alkalmasak a jövőben a nemzetet kiszolgáló kereskedelmi tevékenység folytatására?


  • Az lehet, hogy a FIDESZ-ben azt gondolják, hogy rajtuk kívül senki nem elég méltó arra, hogy tevékenységével, gondolataival kapcsolatban a nemzeti jelzőt használja vagy a nemzeti jelző csak önigazoló ideológia a társadalmi, gazdasági, eszmei erőforrások mind nagyobb mértékű és egyre szűkebb kört kedvezményező kisajátításához?


  • Elfogadható a döntéshozók számára, hogy a piac nemzeti jelzővel átfestett újrafelosztása mentén hány magyar, akár megváltozott munkaképességű család egzisztenciája és egészen kis, ízig-vérig magyar vállalkozás megy tönkre?


  • Jelent-e a trafikügy ismertté válását követően a Kormány és a FIDESZ tisztségviselői által sokat hangoztatott nemzeti összefogás bármit is azon kívül, hogy a társadalmi, gazdasági és eszmei erőforrások a nemzet egy szűk körének a kezében összpontosulnak a nemzet többsége pedig kétségbeesetten figyeli azok elvesztését és legfeljebb tehetetlenül asszisztál hozzá?


  • Ilyenkor a döntéshozókban nem ébred fel a nemzeti lelkiismeret?
Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA