PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
VÉLEMÉNYEK
Itt NEM járt Mátyás király....    
Vélemények | 2013.07.18. | Kerepesi Tibor
Múlt éjjel álmodtam: A XV. századi Magyarországon jártam. Egy falusi kocsmában voltam, ahol kétkezi munkások (kézművesek) pihenték ki a nap fáradalmait. Néhány kupa bor mellett beszélgettünk. Mondták, hogy Budán hatalmas udvartartással fényűzően él I.(Hunyadi) Mátyás, aki ugyan sokat költ a saját udvartartására, mulatságokra, de sok pénzt fordit a kultúrára is. Soha nem ismert adókat vetett ki a polgárokra, földművesekre, hogy az országot felvirágoztassa, mégis nagyon tisztelik!

Miért? Kérdeztem.

Hát, megadóztatta az urakat is és például nem engedte, hogy azok igazságtalanul bánjanak jobbágyikkal, vagy nem engedte, hogy a kézműveseket-kereskedőket helyi „kiskirályok” tönkretegyék.

Szóval nehéz a több adóval, de igazságosabbnak érezzük, mert nem csak a szegényeket adóztatja Mátyás király.

Itt felriadtam (valami szokatlan zaj lehetett) pedig szívesen beszélgettem volna tovább, mégis sikerült visszaaludnom, de sajnos egy másik korban egy másik kocsmába érkeztem.

Más fajta poharak és ezer féle ital volt a bárpulton, de a többség mégis sört ivott, mert az volt a legolcsóbb. Szóval itt sör mellett beszélgettem.

Mondták, hogy Budapesten udvartartása (barátai és üzletfelei) körében él az ország első embere, akit V. királynak tituláltak (sajnos azt nem tudtam kideríteni, hogy a V. névrövidítés vagy sorszám-e).

Kérdeztem, miért ilyen bús a hangulat?

Hát – mondták – itt demokrácia van, mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek. Mindenki fizet adót ugyan, de a gazdagok lényegesen jobban járnak, mert mindenki ugyanannyi százalék adót fizet, csak ez a szegényeknek reáljövedelem-csökkenést okozott, a gazdagoknak pedig többletbevételt hozott. Persze segít az állam is, hiszen próbálja csökkenteni a rezsit, eddig 10%-kal, csak hát ez megint a „barátok és üzletfeleknek” jobb, mert nem mindegy, hogy a 10.000,- Ft vagy a 100.000,- Ft összegű rezsiszámlát csökkentik. Amúgy meg a megélhetést is elveszik. Bizonyos termékeket, szolgáltatásokat csak „barátok és üzletfelek” végezhetnek vagy árulhatnak, így tönkre is tettek több tízezer üzletet, de nekik jó bevételük van belőle, az biztos. Nincsenek beruházások, így új munkahelyek sem, tehát váltani sem tudnak más bevételi forrásra. Lassan a rezsit sem tudják majd fizetni és ha kikapcsolják a közműveket, akkor a rezsicsökkentés sem ér már semmit.

Feltünt, hogy a beszélgetés közben beszélgetőtársaim folyamatosan körbe figyelnek, mert mint mondták, hátha figyelik, ki mit mond. Féltek! Itt már senkiben sem lehet megbízni-mondták.

De sebaj, megyünk mi is külföldre, talán egyszer majd jó lesz megint itthon élni!

Mondtam, hogy ebben az országban élt egy Mátyás király, aki szintén adóztatott, de odafigyelt a népre is.

Ja, Ő nem járt itt! – volt a válasz.

Aztán megint felriadtam, de már nem álmodtam tovább!


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA