PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
VÉLEMÉNYEK
Kaposvári Bogumil és a részvénycsoda..izé...csomag !    
Vélemények | 2013.04.21. | Mátrai János
A poszt beküldője ezúton hozza nyilvánosságra Kaposvári Bogumilnak a Kaposvári Közpénzügyi és Részvényfelügyelőséghez írott levelét. ( A mellékhatásként jelentkező keserédes nevetés terápiás hatású és nem tartozik az Alaptörvény Negyedik Módosításának tiltó hatálya alá.) Végül, mint az amerikai filmekben: A levél fikció, egyes valós személyekkel vagy szervezetekkel való azonosság a véletlen műve

Tisztelt Kaposvári Közpénzügyi és Részvényfelügyelőség!

Alulírott, Kaposvári Bogumil az alábbiakban kéréssel fordulok a Tisztelt Hivatalhoz, ha és amennyiben a megszólítás helytelen lenne, úgy kérem, nézzék el ezt nekem, ritkán szoktam ilyen magas helyre levélben fordulni.
2013. április közepén levelet kaptam Szita Károly polgármester úrtól, amelyben közli velem, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2 milliárd forint értékben megvásárolta a KOMÉTA 99’ Zrt. üzletrészét és ezzel 900 család megélhetését biztosította. Ezen kívül a levél tartalmazta az én KOMÉTA részvényemet is. Megörültem a hírnek, meg persze a részvénynek. Örültem, hogy én is összefogtam az ügy érdekében, jóllehet erről csak a sajtóból értesültem, de annyi baj legyen. Ebben az emelkedett pillanatban azzal sem szeretnék előhozakodni, hogy a jelenlegi kormány, amely pénzt adott az Önkormányzatnak az üzletrész megvételéhez, rendkívül rossz gazdaságpolitikájával, a belső fogyasztás szinte megfagyasztásával, a lakosság pénzügyi forrásainak végtelenbe forduló elvonásával hozta lehetetlen helyzetbe ugyanazon céget, amelyet most meg kíván menteni, hiszen az élelmiszerek legfőbb fogyasztói a magyar vásárlók, akiknek, ha kevesebb a pénzük, - márpedig ez most nagyon így van -  alig vásárolnak, s mint tudjuk, a dolgok egymásból következnek, tehát kevesebb vásárló, kisebb bevétel, nagyobb pénzügyi gondok, még nagyobb igény az állami beavatkozásra, s a kör bezárult. Mondjuk, ha a Kormány az elmúlt három évben normális gazdaságpolitikát folytatott volna, az talán visszatekintve is nagyobb segítség lett volna a szóban forgó, meg persze sok más kisebb-nagyobb Magyarországon működő cégnek is.

Mindez azonban nem árnyékolta be az örömömet, amelyet a részvény kézhezvétele okozott nekem. Kiszámoltam, ha 2013. január 01-én 65.916-an voltunk mi kaposváriak,  (www.kaposvar.hu), akkor egy fő részvényének értéke 30.342,-Ft. Megörültem, pont 30.000,-Ft kellett a fürdőszoba kicsempézéséhez, itt a tavasz, lehet dolgozni, elmentem hát egy brókercéghez, hogy eladjam a részvényt, de ott azt mondták, a vásárlás közpénzből történt, ezért ez a részvény csak jelképes és így pénzt sem kapok érte. Csalódott voltam, úgy éreztem, kisemmiztek és ezzel a részvénnyel megint csak a nyomda járt jól, amelyik kinyomtatta, pedig amikor be kellett fizetnem legutóbb az önkormányzati és állami adókat, senki sem mondta, hogy csak jelképes pénzzel kell fizetnem, aztán meg szédültem is, hogy milyen gyorsan 0,- Forint lett a 30.342,- Forintos részvényem értéke, megint magam előtt láttam, ahogy régen, mikor még gyerek voltam, söpörték a pengőt az utcákon.

Mindezek után már csak egy kéréssel fordulnék a Tisztelt Hivatalhoz. Kérem, járjanak el Kaposvár Megyei Jogú Városnál, hogy az Önkormányzat tulajdonosként a 0,- Forint értékű részvény után járó 0,-Ft mértékű osztalék helyett inkább intézzen minden kaposvári részvénytulajdonos részére 2 kg húst osztalékként, csak úgy mindenkiért - a közért, de felőlem lehet a Parlament melletti kis Közért is, már ingyen utazom, Budapestre is elmegyek az osztalékomért.

Üdvözlettel

Kaposvári Bogumil


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA