PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
VÉLEMÉNYEK
Hiába, a dohány a nagy dohány...    
Vélemények | 2013.04.29. | Gyertyás Lászlóné
A szerző a dohánykereskedelem újraszabályozását lehetővé tevő trafikrendeletet nem a sokszor idézett jogi és gazdasági szempontból elemzi, hanem igyekszik az emberi sorsok mögé tekinteni.

Az elmúlt napok egyik legvitatottabb témája a trafikpályázat nyertesei körül kialakult helyzet volt. Ebben a néhány sorban lehetetlen lenne jogi, gazdasági és a piaci szempontokat is figyelembe véve összefoglalni mindazt, amit máig hallottunk, azaz ki, hol és hogyan, milyen szempontok alapján döntött és milyen mechanizmus alapján választották ki végül is a nyerteseket.

Az önmagában nem baj, ha egy kormányzat új szabályozást alkot bármely gazdasági terület vonatkozásában, önmagában még az sem baj, ha az adott területet teljesen felforgatja, hiszen gyakran maga az élet kényszeríti ki az új szabályozást, ha erre szükség van, de most.....

Az első világháborút követő időszakban trafikot csak hadirokkant nyithatott, a jelenlegi, 2013-ban nyilvánosságra hozott és széles körben publikált rendelet szerint a (trafiknyitási) koncesszió odaítélésében előnyt kellett, hogy élvezzenek kismamák, magyar kisvállalkozók, megváltozott munkaképességű személyek és további hátrányos vagy hátrányosnak tekintett helyzetű csoportok. Amit azonban a HÍR TV-ben láttunk, azt mutatja, nem ez történt, a HÍR TV – zárójelben jegyzem meg, már a HÍR TV is – bemutatott egy mozgás- és egyéb fogyatékkal élő férfit, aki rokkantnyugdíját egészítette ki a dohánytermékek árusításából, üzletét és ügyfélkörét 13 év alatt építette fel saját maga, nyilatkozó családtagja szerint a férfi három napig zokogott, amikor tudomást szerzett árusítási jogának elvesztéséről. Arról, hogy mennyire teljesül az az ígéret, mely szerint a trafiknyitási jogot a hátrányos helyzetben élő személyek kapják, ezek után felesleges beszélni, emberi szempontból nekem csak egy szó jut eszembe az eljárás kapcsán: Lelketlenség.


Hozzászólások [1]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  bolygómitics, az indián 2013.04.29. 12:41  
A helyek elosztása engem nem lepett meg, de azon én is elakadtam, hogy lehet ilyen könnyedén ennyi emberen túllépni, ezt emberileg tényleg szokni kell.



« VISSZA