PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Az Együtt és a PSZP kérdőíves felmérést indít a Donner és Cser városrészekben a településrészi közállapotokról    
PSZP Hírek | 2016.10.26. | Pintér Lóránd - Kerepesi Tibor
Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform kérdőíves felmérést indít a Donner és Cser városrészekben a településrészi közállapotok szociális komponensének feltérképezésére

Mint ismeretes, az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform 2015 kora nyarán aláírásgyűjtést indított a Donner és Cser városrészekben új helyi rendőrörs létrehozása érdekében. Az aláírásgyűjtés keretében a két szervezet 1723 aláírást gyűjtött össze és juttatott el a döntéshozatalra jogosult szervek felé. Az aláírásgyűjtés nyomán a rendőrség a közbiztonság javítása érdekében fokozta járőrtevékenységét.

Az aláírásgyűjtés és a sok lefolytatott beszélgetés során meggyőződésünkké vált, hogy a közbiztonság kérdése csak egy, igaz rendkívül fontos eleme és súlyos következménye a folyamatosan romló donneri és cseri közállapotoknak, amelyeket kizárólag rendvédelmi eszközökkel nem lehet megoldani. Az ott élők helyzete a ’90-es évek eleje óta folyamatosan romlik (ingatlanpiaci helyzet, szubjektív és objektív biztonságérzet, közbiztonság általános helyzete, infrastrukturális helyzet, kereskedelmi és szolgáltatási ellátottság stb.). Ugyancsak meggyőződésünkké vált, hogy a két fenti városrészben tapasztalt közállapotok javításának kulcsa a kaposvári önkormányzat kezében van.


Nem fogadható el továbbra sem, hogy a kaposvári belvárostól mintegy 300 méter távolságra két városrész egyes területei hosszú évek óta a gettósodás jegyeit hordozza magán és azzal együtt, hogy a két városrész egyes sport és közlekedési területen végrehajtandó nagyberuházás (versenyuszoda, intermodális csomópont) telepítési helye, az általános közállapotok javítására az Önkormányzat semmilyen közvetlen rehabilitációs tervet sem dolgozott, illetve dolgoz ki.
A 20 kérésből álló kérdőív célja, hogy teljes és részletekbe menő képet kapjunk arról, hogyan értékelik a városrészek lakóik saját lakókörnyezetüket, látnak-e javulást vagy romlást a környezetük és nem utolsó sorban saját életkörülményeikben, ha van ilyen, mi zavarja leginkább vagy minek örülnek a leginkább a környéken élők, megfelelőnek látják-e a városi döntéshozatalban az érdekeik képviseletét, illetve a kérdőív lehetőséget biztosít szöveges válaszok kifejtésére is, ennek keretében elsősorban azt kívánjuk megtudni, mit hiányolnak a leginkább a két városrészben élők illetve milyen intézkedéseket várnának a helyzet javítása érdekében.


A kérdőívvel azokat a sarokpontokat is fel kívánjuk térképezni, amelyek a későbbiekben egy komplex rehabilitációs terv alapjait jelenthetik, így ennek keretében közvetlenül kérdezünk rá a kaposvári önkormányzat által folytatott önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos helyzetre, ezt mélységében kívánjuk feltárni.
Külön kérdést szenteltünk a Kaposváron az eddigiekben még alig kutatott kérdésnek, a Kaposvárról történő elvándorlásnak, amely saját tapasztalataink szerint is most már jelentős mértékűnek nevezhető.
A kérdőívek eredményeinek összesítését követően várakozásaink szerint pontos képet kapunk azokról a főbb lehetséges intézkedésekről és sarokpontokról, amelyek hozzájárulnak a Donner és Cser városrészek komplex rehabilitációjának megvalósításához.

A kérdőívek lekérdezését 2016. október 26-tól kezdődően megbízólevéllel rendelkező aktivistáink folyamatosan végzik, az eredményekről a nyilvánosságot tájékoztatjuk.



Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA