PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Szigetvári Viktor és Pintér Lóránd közös sajtóközleménye a horvát-magyar határon várható helyzet miatt    
PSZP Hírek | 2015.09.21. | Együtt központi sajtó
Együtt: A magyar-horvát határ lezárása mint a válságkezelés kizárólagos eszköze? Az Együtt somogyi képviselői már júliusban jelezték, hogy a szerb határ lezárásával a Dél-Dunántúlra is kiterjedhet a válság Úgy tűnik, a kormánynak sem szándéka, sem képessége nincs arra, hogy az ország polgárai által jogosan elvárt rendvédelmet és a menekültekkel való humánus bánásmódot egyidejűleg, azonos súllyal és azonos szinten kezelje. Ahelyett, hogy a kormány tárgyilagosan, a megfelelő távolságtartással, de emberiességet mutatva intézte volna a valóban menekültválság ügyeit, a Fidesz-KDNP kormány hónapok óta rosszul kezeli a helyzetet.

Kezdve a hiszterizáló uszítással, valamint a közpénzből finanszírozott hamis propagandakampánnyal, a korábban már megszokott módszertan mentén sikerült elérni, hogy a magyar polgárok számára új ellenségképet kreáljon – ezúttal a menekültek csoportja áll a gyűlölködés középpontjában. A szerb határon felépülő kerítés – nem beszélve arról, hogy a demokratikus berendezkedés megcsúfolása – az ötvenes éveket idézi, ami pedig még fontosabb, nem állítja meg a menekülteket, ráadásul érzelmi határt is állít az anyaországban és a Vajdaságban élő magyarok közé.

A déli határokon fokozódó helyzet is csak egy bizonyítéka annak, hogy a kormány érdemi lépésre nem képes a menekülthelyzet kezelését illetően, csupán eszközként képes tekinteni a válságra.A belpolitikai játszmáknak súlyos következményei lesznek, amennyiben a Fidesz-KDNP nem ismeri fel tisztességes államhoz méltóan, hogy a menekülthelyzetet nem ide-oda felhúzott szögesdrótok oldják meg. Az ellenségképek folyamatos előállítása pedig megmérgezi a társadalom lelkületét.

Ahhoz képest, hogy korábbi nyilatkozataikban kormánypárti politikusok kizárták a horvát határzár lehetőségét, lévén Horvátország is uniós tagállam, napokkal ezelőtt Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője – és legutóbb maga Orbán Viktor – arról beszélt, hogy a horvát zöldhatár lezárását sem tartja elképzelhetetlennek. A menekültek már Horvátországban vannak, ezért a múlt heti sajtótájékoztatónkon feltett kérdésekre továbbra is várjuk a kormány, illetve Gelencsér Attila válaszát: mi a terv arra az esetre, ha Somogy és Baranya határán jelennek meg menekültek ezrei, milyen előzetes információkhoz jutott Gelencsér Attila – mivel ő már korábban felvetette a horvát határzár lehetőségét –, valamint folytatnak-e párbeszédet erről Horvátországgal?

Felszólítjuk kormányt, hogy teremtsen nyugalmat és biztonságot a magyar polgárok számára, egyebekben pedig bánjon emberséggel a menedéket kérőkkel.
Kaposvár, 2015. szeptember 17.

Szigetvári Viktor        Pintér Lóránd
az Együtt elnöke        az Együtt kaposvári választókerületi elnöke


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA