PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Pápa Levente, az Együtt alelnöke Kaposváron    
PSZP Hírek | 2015.05.14. | Együtt Kaposvár/Pszp
Sajtóbeszélgetésre hívta május 5-én a kaposvári médiumok munkatársait az Együtt – Korszakváltók Pártja, a szervezetet Pápa Levente, a párt alelnöke, gazdaságpolitikusa képviselte, vendéglátója Pintér Lóránd, az Együtt kaposvári választókerületének elnöke, a Polgári Szabadság Platform Egyesület elnöke volt.

A beszélgetésen számos téma került szóba: a kaposvári trafik fiatal alkalmazottjának tragikus halála, a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztésének helyzete, és a város, valamint a leszakadással küszködő dél-dunántúli térség gazdasági felzárkóztatásának lehetséges irányai.
Pápa Levente hangsúlyozta, hogy a trafikok megoldatlan biztonsági problémáinak első számú forrása a rossz törvény, ezért is kezdeményezte törvénymódosításban a párt országgyűlési képviselője, Szabó Szabolcs – elsőként a parlamenti szereplők közül – dohányboltok kirakati fóliázásának megszüntetését.
Pintér Lóránd, az Együtt kaposvári választókerületi elnöke a Kaposvárt érintő közlekedési beruházásokról beszélt. Kiemelte: a 67-es út tervei, a beruházás teljes dokumentációja és pénzügyi fedezete 2007-ben rendelkezésre állt, de 2011 után a beruházás indoklás és magyarázat nélkül felfüggesztették. Hiába ígért Orbán Viktor minden megyei jogú városnak négysávos gyorsforgalmi utat 2018-ig, mikor a 67-es út esetében azt látjuk, hogy a Közbeszerzési Értesítőben csak a meglévő útpálya megerősítésére és a lakott területek elkerülésére írtak ki pályázatokat két nyomsávon, s ennek is csak a terveire egyelőre.
A térség felzárkóztatása szempontjából talán a legfontosabb a többévtizedes álom, az M9-es, autópálya, mely a dunántúli térség városait kötné össze Ausztriával és a Balkánnal. Ez kulcsfontosságú beruházás azonban nem szerepel a 2020-ig tartó fejlesztési költségvetésben, ennek ellenére Lázár János miniszter Zalaegerszegen beígérte az első, az osztrák határtól a zalai megyeszékhelyig tartó szakaszt.
Ugyanígy kétséges a számos fórumon, Szita Károly és Dávid Ilona MÁV-vezérigazgató által megígért Kaposvár-Dombóvár vasúti pályaszakasz második ütemének megvalósulása. Ezt először 2014-re, majd 2015-re ígérték, most viszont Kaposvár polgárai csupán bizonytalan, a 2016-os esztendőre vonatkozó ígéretet kaptak vasútfelújítás helyett.
A sajtóbeszélgetésen a legélénkebb vita a súlyos leszakadásban lévő térségek, például a Dél-Dunántúl mélyszegénységben élő lakóinak szinte reménytelen helyzetéről bontakozott ki: Pápa Levente álláspontja szerint mára bebizonyosodott, hogy a tömeges közmunka, mellyel az Orbán-kormány próbálkozott, csupán a statisztikák kozmetikázására alkalmas. A közmunkásoknak csupán egytizede tud visszakerülni a valódi, értékteremtő munka világába. Az Együtt gazdaságpolitikai műhelye, mely a Váradi András Alapítványon belül működik, kidolgozott egy vitaanyagot, mely sokszínű, differenciált, személyre szabott, képzésen, segélyezésen, egyéni támogatáson és az értelmes közfoglalkoztatáson alapuló megoldásokat javasol a rászorulóknak, hogy teljes értékű szereplőként visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Ez a munkaanyag, melynek elkészültét Kaposváron jelentette be az Együtt alelnöke, ma már a sajtóban teljes egészében hozzáférhető.

http://vaa.hu/dolgozniboldogulni/


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA