PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
A Füredi út-Nádor u. és Vörösmarty u. sarkán jelzőlámpák telepítéséért indított aláírásgyűjtés lezárása    
PSZP Hírek | 2015.03.04. | Együtt / Pintér L. / Kerepesi T.
Az Együtt kaposvári szervezete 639 aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a Füredi út – Nádor utca, illetve Füredi út -Vörösmarty u. sarkán forgalomirányító jelzőlámpa létesüljön. A kezdeményezés támogatottságát érzékeltetendő: Az általunk összegyűjtött aláírások száma nagyobb, mint a parlamenti jelöltek indításához szükséges szám és csak alig kevesebb, mint az önkormányzati választásokon a környező választókerületekben nyert jelöltek szavazatszáma.

Az aláírásgyűjtés olajozottan haladt, a környéken élők körében a kezdeményezés nagyon szíves fogadtatásra talált, a kitelepülések során számtalan olyan beszélgetést folytattak aktivistáink, amikor az aláírók saját tapasztalataikról számoltak be, arról, hogy több esetben ők is alig kerültek el személyi sérüléssel járó balesetet a fenti gyalogátkelőhelyeken. Ennek kapcsán sokan idézték a sajtóban megjelent baleseti statisztikát. Megerősítették az a korábbi érvünket is, hogy különösen balesetveszélyes helyzetet teremt a 67-es főúton a hiányzó két jelzőlámpa, hiszen a 67-es út átkelési szakaszának csomópontjai is szinte teljes egészében fel van szerelve jelzőlámpákkal, így a gépjárművezetők nem érzékelik eléggé a két gyalogátkelőhelyet.

Többen felajánlották, hogy segítik aktivistáinkat lakóhelyük közvetlen környezetében az aláírásgyűjtésben, felhívják ismerőseik figyelmét az akcióra és közösen keresték is fel aláírásgyűjtő standjainkat.

Nagy számban írták alá az aláírásgyűjtő íveket olyanok, sőt az aláírásgyűjtés második felében már keresték is az aláírás lehetőségét, akiknek gyermeke a környező oktatási intézményekbe jár. Az aláírásgyűjtés során az is nyilvánvalóvá vált, hogy ezek az intézmények (Toldi iskola, Füredi úti óvoda) Kaposvár egész területéről és a környező településekről is vonzzák a beiratkozott gyermekeket, így a probléma valójában összvárosi problémának tekinthető.  

Az aláírásgyűjtés során hívták fel aktivistáink figyelmét arra, hogy a környéken lakók több esetben jelezték levél, személyes megkeresés formájában a Polgármesteri Hivatal felé a jelzőlámpák telepítésének szükségességét, de mostanáig nem történt semmilyen érdemi intézkedés, ezért kifejezetten örültek az aláírásgyűjtésnek.

Legnagyobb és őszinte meglepetésünkre legalább két-három tucat aláírást annak a váratlan körülménynek köszönhetünk, hogy az egyik jelentős olvasottsággal bíró kaposvári elektronikus hírportál meglehetősen vitriolos hangnemben írt az aláírásgyűjtési kezdeményezésről, amit sokan nehezményeztek és helyi lakosként rossz néven vettek, ennek aktivistáink felé hangot is adtak és ezért írtak alá.  


A sajtótájékoztatót követően 11:00 órakor Dr. Kéki Zoltán, Címzetes Főjegyző részére adjuk át a Polgármesteri Hivatalban az aláírásgyűjtő íveket és arra kérjük, vigye a Közgyűlés elé a nagyszámú aláírással alátámasztott kezdeményezésünket és a forgalomirányító jelzőlámpák telepítéséről a Közgyűlés hozzon érdemi határozatot.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA