PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Az Együtt kaposvári szervezete aláírásgyűjtést indít forgalomirányító jelzőlámpák telepítéséért    
PSZP Hírek | 2015.01.13. | Pintér Lóránd - Kerepesi Tibor
Az Együtt kaposvári szervezete aláírásgyűjtést indít, hogy Kaposvár Önkormányzata a Magyar Közúttal közösen forgalomirányító jelzőlámpák telepítéséről döntsön a Füredi út (67-es út) – Nádor u. és Füredi út – Vörösmarty u. sarkon. Az Együtt kaposvári szervezete a 67-es úton Kaposvár belvárosa felé tartó jelentős mértékű gépjármű és gyalogos forgalom miatt már 2013–ban kezdeményezte a forgalomirányító jelzőlámpák telepítését a fenti, két említett utca sarkán, akkor érdemi intézkedés nem történt, 2015-ben azonban a kaposvári elkerülőn fizetendő útdíj bevezetését követően az eddigi forgalom érezhetően tovább növekedett.

Az Együtt aktivistái forgalomszámlálást végeztek a 2015. január 09-én, múlt pénteken, a reggeli csúcsforgalomban, a Füredi út - Nádor u. sarkán negyed és háromnegyed nyolc között.

A forgalomszámlálás az alábbi eredményeket hozta:
( 2015. 01. 09. 07:15-07:45, Füredi út – Nádor utca sarok )

Kaposfüred irányából a belváros felé: *

Gépjármű forgalom: (személygépjárművek, autóbuszok, tehergépjárművek összesen): 516 db

Gyalogos forgalom: / bal oldali járda – Margit templommal ellentétes oldalon /: 51 fő

A belváros irányából Kaposfüred felé:*

Gépjármű forgalom: (személygépjárművek, autóbuszok, tehergépjárművek összesen): 472 db

Gyalogos forgalom: /jobb oldali járda -  Margit templommal azonos oldalon /: 98 fő

*( A forgalomszámlálást a fenti időszakban a Füredi út két ellentétes oldalán állva 1-1 fő végezte, manuális adatrögzítéssel. )



(Emlékeztetőül: 2013. 04. 19-én aktivistáink a Táncsics M.u., 67-es út, (Zselici út) kereszteződésében végeztek forgalomszámlálást, ott 331 db járművet számoltunk 17:15-17:35-ig, ebben a kereszteződésben már létesült forgalomirányító jelzőlámpa.)

A forgalomszámlálás adatai egyértelműen arra utalnak, hogy a kaposvári elkerülőn bevezetett útdíj nemcsak a 610-es út forgalmát, hanem a 67-es út városi szakaszának a forgalmát is megnövelte, növelve ezzel az említett két kereszteződésben a balesetveszélyt. A környéken olyan intézmények találhatóak (nagyforgalmú buszmegállók, posta, iskola, üzletek), amelyek  jelentős gyalogosforgalmat bonyolítanak le és amelyeket az említett kereszteződéseken átvágva kell a gyalogosoknak elérni. A 2013-ban már említett hiányosságok változatlanul fennállnak, így a gyalogátkelőn történő biztonságos átkelés a Nádor utca felől az út szélén álló műtárgyak: közvilágítási lámpa stb., azaz a csökkentett beláthatóság miatt nehezen biztosítható, továbbá Nádor utcai kereszteződés előtt (Margit templom) jelzőlámpás csomópont található, így a Füredi út- Nádor utca, illetve a Füredi út - Vörösmarty u. kereszteződésében a jelzőlámpa hiánya miatt a gépjárművek nem eléggé érzékelik a közelben lévő gyalogátkelőhelyet.

Ezen a szakaszon 2014-ben is több közlekedési baleset történt és ezek közül is több a reggeli csúcsforgalomban. A jelzőlámpás kereszteződés kiépítését alátámasztja az a sajtóban nemrégiben megjelent 2014. évi baleseti statisztika, mely szerint a kaposvári utak közül a legtöbb baleset a 67-es út kaposvári átvezető szakaszán történt, illetve az a körülmény, hogy a gépjárművezetők nem ügyelnek eléggé a párhuzamos közlekedés szabályainak a betartására, ezzel a gyalogosok számára további baleseti veszélyhelyzetet teremtenek.

Az Együtt kaposvári szervezetének aktivistái 2015. 01. 14-én kezdik az aláírásgyűjtést és legalább januárban több helyszínen folytatják. Aktivistáinkat megbízólevéllel látjuk el, aláírásgyűjtés kizárólag ennek birtokában végezhető.


Hozzászólások [2]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  bela 2015.01.13. 22:05  
baromsag, 100m-enkent lampa? valami hasznosabbal toltsek az idot a kepviselo "urak" inkabb

  Péter Márta 2015.01.13. 21:11  
Szeretném tudni, hol gyűjtik az aláírásokat.



« VISSZA