PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Mi az EP-választás tétje?    
PSZP Hírek | 2014.05.24. | Jávor Benedek - Együtt-PM
Május 23-án Kaposvárra látogatott Jávor Benedek, az Együtt-PM politikusa, a párt EP-listájának második helyezettje. Sajtótájékoztatóját követően a belvárosi Együtt-PM-es kitelepülő pultnál szép számú érdeklődővel váltott szót a péntek délutáni fesztiválhangulatban.A sajtótájékoztatón a téma természetesen a május 25-i EP választás volt. Jávor Benedek hangsúlyozta:

EP-képviselőként egyértelmű és határozott célom lesz, hogy képviseljem Magyarország valódi érdekeit az európai parlamentben, a közösség legfőbb döntéshozó testületében: Valódi érdekeit elsősorban azért, mert Magyarország és Brüsszel viszonya az utóbbi években számos konfliktussal terhelt, ezeket oldani kell, de úgy, hogy hazánk érdekei ne sérüljenek. A konfliktusok nagy része abból származik, hogy a kormányzó Fidesz egyszerű kifizetőhellyé, saját klientúrájának, oligarcháinak pénzügyi forrásává degradálta az EU-t. Túlárazott építkezések, „viacolor-gazdaság”, arcátlan lenyúlás jellemzi ezt a gyakorlatot, melynek során a Simicska-Nyerges és hozzájuk hasonló klánok nyelik el az EU százmilliárdjait. Így fordulhat elő, hogy a Püspökladány-Szajol vasútvonal felújítása kilométerenként másfélszer annyiba kerül, mint a Berlin-Hamburg gyorsvasúté. A túlárazott projektek, a látvány- és presztízsberuházások, pl. a szökőkutak, és a kifizetések körüli manipuláció mind a Fidesz érdekeit szolgálja, mellyel folytathatja rendszerének kiépítését, hatalmának – szó szerinti – bebetonozását.

Ebben látom a legfontosabb, közvetlen feladatot: az EU-finanszírozás rendszerét úgy kell átalakítani, hogy az ne szolgálhasson pártérdekeket, ne segíthesse egy, az EU szellemétől és demokratikus alapértékeitől idegen „félázsiai” rendszer kiépülését.
Az EU által folyósított támogatásoknak Magyarország felzárkózását kell szolgálniuk: a versenyképességet, az oktatás esélyteremtő, minőségfejlesztő szerepének erősítését, az infrastruktúra fejlesztését, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság megvalósítását.

Az Együtt 2014-PM számára másodsorban– ahogyan ez az április 6-át követően a baloldal minden pártja esetében igaz – döntő jelentőségű megmérettetés következik, hiszen ez az első önálló indulási alkalom, amely során mindenki pontos képet alkothat arról, hogy milyen súlyú támogatottságot „hozott” az együttműködésbe. Ez dönti el ugyanis, hogy kivel és milyen megállapodásokat lehet kötni majd az önkormányzati választásokon, milyen stratégiát érdemes követni a Fidesz leváltására a jövőben.
„Tisztában vagyunk azzal – folytatta – hogy az EP-választás lényegesen más, mint a parlamenti vagy az önkormányzati: alacsonyabb, 35-40% körüli a részvétel, jellemzően a városokban, ill. azoknak a pártoknak a hívei mennek el szavazni, ahol jobban szervezett mozgósító hálózat működik. Ez nyilván befolyásolja a végeredményt, ezzel együtt újabb tanulságokkal is szolgál majd egy fiatal, építkező pártnak.”

Ezekért a célokért érdemes dolgozni és küzdeni – ezzel a gondolattal zárta Jávor Benedek, az Együtt 2014-PM politikusa kaposvári sajtótájékoztatóját.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA