PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Finisben az EP kampány: Biztatóan alakul az Együtt 2014-PM európai kampánya!    
PSZP Hírek | 2014.05.15. | Együtt-PM
Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Mozgalom társelnöke, Szigetvári Viktor, és Krasztev Péter, a párt EU-parlamenti választási listájának 4. helyezettje tartott sajtótájékoztatót május 14-én Kaposváron, melynek házigazdája Pintér Lóránd, a Polgári Szabadság Platform és az Együtt-PM választókerületi elnöke volt.

Pintér Lóránd bevezetőjét követően, melyben Magyarország EU-tagságának jelentőségét hangsúlyozta, kiemelve, hogy az elmúlt években az országban lezajlott fejlesztések 97-98 százaléka uniós forrásokból valósult meg, Szigetvári Viktor beszélt a pártnak az európai parlamenti helyekért folytatott kampányának állásáról, a választás bel- és külpolitikai fontosságáról.

Biztatónak nevezte, hogy a párt aktivistái és támogatói röviddel az április 6-i kétségtelen vereség után emelt fővel tudták folytatni a munkát: sikeres volt a listaállítást megelőző aláírásgyűjtési akció, és a választópolgárok körében jellemzően pozitív fogadtatásban volt részük. A választáson természetes – fogalmazott – hogy a baloldali pártokkal is versenyben vagyunk, és meg kívánjuk különböztetni magunkat, pl. az MSZP-től vagy a DK-tól. Ez a mostani eredmény a baloldal számára is fontos információ lesz a meglehetősen vegyes és ellentmondó közvélemény-kutatásokkal szemben az erőviszonyokról, s ezekre majd az önkormányzati választásokon építeni lehet. A kampányban magyarságunk és európaiságunk egységben, a legpozitívabb színben tűnik fel, ellentétben pl. a jobboldali pártokkal, melyek közül Fidesz kétarcú, a Jobbik pedig kifejezetten euroszkeptikus hozzáállást tanúsít, ennek ellenére láthatóan igyekeznek minél több képviselőt bejuttatni.

Felháborítónak nevezte Szigetvári Viktor a Civil Összefogás Fórumnak azt a néhány nappal korábbi megnyilvánulását, amelyben a közismerten a Fideszhez közel álló csoport az Európai Parlament felszámolását követelte. Álláspontja szerint a Fidesznek haladéktalanul tisztáznia kellene a viszonyát ezzel, az európai demokrácia alapvető értékeit, intézményeit támadó szervezettel, melyről a most zárult kampányban bebizonyosodott, hogy a kormánypárt „ökle”, és EU-ellenes retorikájával a Jobbik szavazóit igyekszik átcsábítani a Fideszhez.

A szélsőjobboldali radikális párttal való vita kapcsán Szigetvári Viktor úgy fogalmazott, hogy azért változott meg az Együtt-PM viszonya, mert a Fidesz már korábban „kiengedte a karanténból” a Jobbikot, így azt már nincs értelme fenntartani. Véleménye szerint létrejöhet a televíziós vita, mely segíteni fog a választóknak abban, hogy belássák a mostani szavazás jelentőségét, és azt, hogy kik tudják valóban hitelesen képviselni Magyarországot az Európai Parlamentben.

A sajtótájékoztató további részében bemutatkozott Krasztev Péter, az Együtt 2014-PM EU-listájának negyedik helyezettje, egyetemi oktató, irodalomtörténész, műfordító, újságíró, aki kifejtette: kiemelten fontosnak tartaná EP-képviselőként, hogy a külföldön dolgozó és tanuló magyarok egyenlő elbánásban részesüljenek a befogadó országokban.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA