PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
„Stadionfelújítás kontra intézményfelújítás! Hol itt az arányosság? ” avagy folytatódik a stadion-téboly.    
PSZP Hírek | 2013.12.16. | Pintér Lóránd, Huszka Imre (Együtt-PM)
Egy nemrég készült közvélemény-kutatás adatai szerint a magyar lakosság mintegy négyötöde, még a Fidesz-szimpatizánsok többsége is ellenzi az Orbán-rezsim stadionépítéseit, elutasítja az ebben megnyilvánuló, szemmel láthatóan deformált értékrendet, amely érzéketlen a munkanélküliek, a rokkantnyugdíjasok, a félpénzért dolgozó közmunkások, s összességében a magyar polgárok egyre súlyosbodó problémáival szemben.

A kormánypárti politika elhatalmasodó futball-mániája most újabb stádiumába lépett: követhetetlenül zavaros, „koncepciónak” alig nevezhető szempontok alapján újabb 12 milliárd forint vándorol 2014-ben a „stadionépítés és -felújítás” előirányzatba, ebből 560 milliót kap Kaposvár, közel tizenkétszeresét azon nettó intézményi felújítási költségvetésnek (45 millió forint), illetve a háromszorosát annak a 188 millió forintnak (teljes felhalmozási előirányzat), amit Kaposvár Város 2013-ban saját intézményei felújítására képes költeni, pedig Kaposváron oktatási, kulturális, egészségügyi létesítmények, közterek, bérlakások szorulnak felújításra, korszerűsítésre, többek között a város olyan intézményei, mint a korábban méltán európai hírű Csiky Gergely Színház, amely ma már sokkal rosszabb állapotban van, mint a Rákóczi Stadion.

(https://www.kaposvar.hu/eloterjesztesek/et20131212/index.html) 3. és 5. számú melléklet /.

http://www.origo.hu/itthon/20131210-ahol-50-szer-annyi-jut-stadionra-mint-felujitasra.html?sec-3

Az elmúlt időszak erőltetett államosítása a legnagyobb károkat az önkormányzatiság rendszerében okozta, oly módon, hogy az Orbán-rezsim 2010 óta módszeresen fosztotta meg a megyei és a települési önkormányzatokat önállóságuktól, elvette intézményeiket, forrásaikat, hogy aztán egyedi döntések alapján, önkényesen osztogasson a demokratikus normákat figyelmen kívül hagyva, lényegében megszüntetve a helyi közösségek azon jogát és lehetőségét, hogy szükségleteikről és azok rangsoráról maguk döntsenek.

A legrosszabb pártállami reflexeket látjuk újraéledni abban, hogy a FIDESZ vezette kormány és parlamenti többség ismét ún. „pántlikás” pénzeket osztogatnak, melyeket csak az adott célra lehetett felhasználni, többnyire szubjektív, a társadalom valós szükségleteit figyelmen kívül hagyó projektekre, beruházásokra.

Nem kell „futballokosnak” lenni ahhoz, hogy belássuk: az Orbán-kormányhoz hasonlóan katasztrofális teljesítményt nyújtó magyar labdarúgás megújításának, az európai középmezőnyhöz való felzárkóztatásának eszköze nem az erőltetett stadionépítés. Az is világos minden kaposvári futballrajongó számára, hogy kedvencük, a Kaposvári Rákóczi stadionjának felújítása nem lesz közvetlen hatással a csapat szereplésére.

 

 

 


Hozzászólások [2]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  fDDFYF3izBqp 2015.06.16. 17:06  
ja, nem torok lekorozos baorbekra, egy szimpla utazas is siman megtette volna... :-) de ha mar igy alakult, annal jobban fogom ertekelni a tobbit. Kivancsi vagyok, mi ujat tanulok meg, illetve hova kell elmennem a kovetkezo leckeert...

  Szilágyi Istvánné 2013.12.20. 19:48  
Vajon ha "könyvmoly" lenne a miniszterelnök minden "sarkon" könyvtárak épülnének? Milyen jó is lenne, akkor talán nem zárnák be sorba a könyvtárakat. F elháborító, hogy képesek voltak bezárni a Városi Könyvtárat. Azt hogy a kisebb könyvtárakat bezárták valahogy lenyelték az olvasók és én magam is,de ami most történt!!!!rnmost amikor Kaposvár" erős" mindenre fog jutni,csak a kultúrára nem!



« VISSZA