PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Jelzőlámpás kereszteződéseket a biztonságos gyalogosforgalom érdekében!    
PSZP Hírek | 2013.12.12. | Huszka Imre, Pintér Lóránd (Együtt-PM)
Az elmúlt napokban, hetekben több olyan gyalogosokat ért közlekedési baleset történt, amely megrázta a kaposvári közvéleményt. Ezen balesetek közül volt halálos kimenetelű, illetve ismétlődő is. A balesetek olyan gyalogosátkelőnél történtek, amelyeket nem védett forgalomirányító jelzőlámpa. Úgy véljük, a kaposvári közlekedésirányításnak tudomásul kell vennie, hogy a gépjárműforgalom folyamatos növekedése miatt ma már a kaposvári közlekedésre is nagyvárosi közlekedésként kell tekinteni, ezért különösen fontos feladat a gépjármű és gyalogosközlekedés biztonságának megteremtése.

Jelenleg két olyan gyalogosátjárót illetve ahhoz kapcsolódó útkereszteződést azonosítottunk, ahol az elmúlt időszakban ( 3-4 éves távlatban) súlyos, gyalogosokat érintő közlekedési baleset történt és ahol jelenleg is jelentős gyalogos, illetve gépjárműforgalom bonyolódik

Az egyik ilyen kereszteződés a 48-as Ifjúság útja – Tallián Gyula utca, ahol a közelben lévő bevásárlóközpont, autóbuszmegálló miatt jelentős gyalogosforgalom zajlik, nagyszámban érkeznek idős vásárlók a bevásárlóközpontba. Bár korábban a közlekedési szakemberek úgy vélték, hogy az északi elkerülő út megépítésével párhuzamosan a 610-es úton jelentősen csökken majd a gépjárműforgalom, nem ez, hanem éppen az ellenkezője következett be, a forgalom jelentős mértékben nőtt. További veszélyforrás ezen az úton, hogy a kereszteződés előtt és mögött is jelzőlámpás kereszteződés található, ezért a gépjárművezetők nem eléggé érzékelik a közelben lévő gyalogátkelőhelyet.

A másik mind gyalogos, mind gépjárműforgalom szempontjából rendkívül forgalmas és veszélyes gyalogátkelő és kereszteződés a Füredi út – Nádor utca sarok. A közelben közoktatási intézmény, jelentős forgalmat lebonyolító autóbuszmegálló, üzletek és az Arany János utca – Füredi út kereszteződésében főleg csúcsidőben rendkívül nagy gépjárműforgalmat lebonyolító kereszteződés található. A gyalogátkelőn történő biztonságos átkelés a Nádor utca felől az út szélén álló műtárgyak: közvilágítási lámpa stb., azaz a csökkentett beláthatóság miatt nehezen biztosítható és ebben a kereszteződésben is igaz, hogy a kereszteződés előtt ( Margit templom) jelzőlámpás csomópont található, így a Füredi út- Nádor utca kereszteződésében a jelzőlámpa hiánya miatt a gépjárművek nem eléggé érzékelik közelben lévő gyalogátkelőhelyet.

Azt kérjük tehát Kaposvár Közgyűlésétől, illetve közvetlenül Szita Károly polgármester úrtól is, hogy elsődlegesen a gyalogosforgalom nagyobb biztonságának megteremtése érdekében haladéktalanul intézkedjen a két kereszteződésben a forgalomirányító jelzőlámpák felszerelése és üzembe helyezése iránt.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA