PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Sajtóközlemény a kaposvári közétkeztetési vizsgálat lezárása nyomán    
PSZP Hírek | 2013.12.06. | Együtt-PM 01. evk szervezet
Tisztelt Szerkesztőség! Az elmúlt napokban került nyilvánosságra a sajtóban az a közlemény, amely szerint Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala lefolytatta a vizsgálatot a Kodály iskolában november 11-én „fel nem tálalt második fogás” ügyében. A közleménnyel kapcsolatban a következő kérdéseink, ill. észrevételeink merültek fel, melyeket a nyilvánosság útján kívánunk az ügy érintettjeinek feltenni, ill. a közvéleménnyel megosztani:

 

1.) Minthogy fokozottan közérdekű információkról van szó, miért nem hozza nyilvánosságra a vállalkozó céget megbízó Közgyűlés azt a vizsgálati jegyzőkönyvet, amely megnyugtathatná a gyermekeik egészsége miatt aggódó szülőket, jelesül a szállító cég, a Pensió Kft. belső vizsgálati anyagát, amelynek az általa forgalmazott étellel kapcsolatos, a megrendelő részéről érkező minőségi kifogás esetében kötelezően el kell készülnie?

2.) Miért nem tett a Polgármesteri Hivatal érdekeinek védelmében bejelentést a Tisztiorvosi Szolgálat felé, amely hivatalosan is tisztázhatta volna a kifogásokat? Miért gondolja úgy a Hivatal, hogy bármelyik, más területen foglalkoztatott tisztviselője kompetens eldönteni élelmiszerbiztonsági szakmai kérdéseket?

3.) Miért nem hozza nyilvánosságra továbbá a saját vizsgálati anyagát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amelynek elsődleges felelőssége a reájuk bízott gyermekek biztonsága, testi épségük, egészségük feletti őrködés? Meggyőződésünk, hogy az eset miatt felelőssé tehető az Orbán-kormány által bevezetett oktatási intézményrendszer is, amelyben az iskolák szakmai irányítási és fenntartói feladatai különváltak, így a felelősség egyes kérdései pl. a gyermekélelmezés kérdéseiben nem tisztázhatók megnyugtatóan.

4.) Fel sem tételezzük, hogy ezek a dokumentumok nem születtek meg, hiszen az rendkívül negatív képet festene a kaposvári városvezetés törvényességhez való viszonyáról.

5.) És végül: a legsötétebb Kádár-rendszer urambátyám, patriarchális-balkáni világát érezzük abban a „gesztusban”, hogy a fegyelmit kapó dolgozónak, Novák Melindának – amint a tájékoztató fogalmaz – „Szita Károly polgármester egy héten belül új munkahelyet szerzett”. Novák Melindának egy jogállamban a közösségtől kellene eleve jogi segítséget kapnia és persze bátor kiállásáért teljes erkölcsi, anyagi és jogi rehabilitációt. Abban az esetben viszont, amit a cikk sugall, azaz Szita Károly ténylegesen polgármesteri hatalmát és befolyását használta fel a fegyelmivel sújtott Novák Melinda állásproblémájának megoldására, érdekes lehet, milyen módon és kivel szemben alkalmazta ezeket az eszközöket ?

Persze Szita Károly polgármester lépését nyilvánvalóan a rossz lelkiismeret motiválta, hiszen közismert, hogy a Pensió Kft. körüli vitás esetekben a céget a város vezetői rendszerint elvtelenül védelmükbe vették és – ahogyan ez a legutóbbi eset is bizonyítja – teszik ezt a mai napig.


Kaposvár, 2013. december 06.

Tisztelettel:

Huszka Imre MSZP és Együtt-PM közös kaposvári jelöltje

és az Együtt-PM Kaposvár 01. evk. szervezet


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA