PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
„Witzmann Mihály útügyi biztos úr (FIDESZ) igényeljen rendkívüli központi támogatást a 67-es főút egyes szakaszainak karbantartására”    
PSZP Hírek | 2013.12.05. | Huszka Imre és Pintér Lóránd
Arra kérjük Witzmann Mihály útügyi biztos urat, illetve a FIDESZ somogyi parlamenti képviselőit, elsősorban Gelencsér Attila urat, a leginkább érintett kaposvári választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy még a keményebb téli időjárás beköszöntét megelőzően igényeljenek rendkívüli központi támogatást a Kaposvárt és az M7-es autópályát összekötő 67-es főút egyes szakaszainak karbantartására.

Hamarosan véget ér ugyanis a 2013-as év, amelyet többpárti egyetértéssel, a NIF Zrt. bevonásával, illetve a helyi érdekegyeztetés lefolytatásával az 2x1 sávos, később autópályává fejleszthető út megépítésére szabott határidőként határoztak meg a felek. A határidőt a második Orbán-kormány hivatalba lépését követően többször módosították, jelenleg sajtóhírek szerint az építési munkálatok is csak 2016-ban kezdődhetnek meg. A 67-es út gyorsforgalmi szakaszaiból eddig a látrányi elkerülő szakasz épült meg az M7-es autópálya építéséhez kapcsolódóan, illetve a Bajnai-kormány időszakában készült el a kaposfüredi elkerülő szakasz. A 67-es főút további átépítése a második Orbán-kormány időszakában teljes mértékben leállt.

Sajnálattal és szomorúan vettük ebben a parlamenti ciklusban tudomásul, hogy a somogyi kormánypárti (FIDESZ) képviselők lobbiereje arra sem volt elegendő, hogy a korábban meghatározott határidőt a beruházó megtartsa, jóllehet mind a kész tervek, mind a finanszírozás rendelkezésre álltak a projekt érdekében.

Az M7-es autópálya utolsó szakaszának átadása óta a Kaposvár és Budapest közötti személy- és teherforgalom túlnyomó része az M7-es és 67-es főúton zajlik, ezért az útburkolat terhelése a korábban megszokottnak a többszöröse, az útburkolatelhasználódása egyre gyorsul. Mivel az érintett útszakaszokon az utolsó nagyobb mértékű burkolatfelújítás 2010-ben zajlott és az út karbantartására fordított összegek azóta nem tették lehetővé legalább az út állapotának szintentartását, illetve a téli fagykárok maradéktalan kijavítását, így az elmúlt három évben tovább romlott az út és az útburkolat állapota. A fentiekben említett sajtóhírek szerint még legalább három évig kell a 67-es utat jelenlegi állapotában használnunk, így elengedhetetlen a megfelelő mértékű karbantartás.

A fenti okokból tehát azt kérjük, hogy a rendkívüli központi támogatást a legrosszabb állapotban lévő Somogyaszaló-Mernye, Mernye-Mernyeszentmiklós és a Gamás bejáró- Somogybabod közötti szakaszok útburkolatának felújítására kérjék és fordítsák az illetékes szervek.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA