PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
„Indítson vizsgálatot Kaposvár Önkormányzata az iskolai közétkeztetés múlt heti anomáliái miatt!”    
PSZP Hírek | 2013.11.18. | Huszka Imre, Pintér Lóránd, Varga Beáta
Az Együtt-PM kaposvári szervezete azt kéri Kaposvári Megye Jogú Város Önkormányzatától a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában a múlt héten tapasztalt közétkeztetésbeli problémák miatt, hogy indítson célvizsgálatot valamennyi érintett meghallgatásával és bevonásával. A helyi sajtó az elmúlt héten és a hétvégén olyan részletes és okirati bizonyítékokra hivatkozó tájékoztatást adott az esettel kapcsolatban, amely a vizsgálat megindítását és annak tényszerű lefolytatását lehetővé teszi.

A megjelent sajtóhírek szerint a Kodály iskolában november 11-én az ebédhez tartozó második fogás minőségi problémák miatt nem került kiosztásra, hanem később, a délután folyamán ebédpótlást osztottak ki a közétkeztetésben részt vevő gyerekek között.

Az eset az érintett célcsoport, a közétkeztetésben résztvevő általános iskolás korú gyermekek miatt különösen aggályos.

Azt kérjük tehát Kaposvár Megye Jogú Város Önkormányzatától, hogy a fenti konkrét esetet részletesen valamennyi érintett bevonásával és meghallgatásával vizsgálja ki, tárja fel az eset esetleges kiváltó előzményeit, illetve az eset tényleges lefolyását, s az így elkészült jelentésről tájékoztassa Kaposvár Megye Jogú Város Közgyűlését annak nyilvános ülésén és ezáltal adjon megfelelő tájékoztatást Kaposvár Város teljes közönsége számára.

Azt kérjük továbbá, hogy Kaposvár Megye Jogú Város Önkormányzata ne csak a konkrét esettel foglalkozzon, hanem indítson teljes körű célvizsgálatot minőségbiztosítási szempontok alapján, mert szükségesnek látjuk, hogy a közétkeztetést a teljes ételkészítési folyamat főbb és kritikus pontjain világítsák át, azaz a vizsgálat terjedjen ki az alapanyagok beszerzési forrásaitól illetve az esetlegesen kialakult beszerzési gyakorlattól kezdődően az ételkészítés, a tárolás, a higiéniai folyamatok, az ételek szállítása, az egyes intézményekben történő előkészítés, feldolgozás illetve a fogyasztás teljes folyamatára, a vizsgálat tegyen megállapításokat, illetve tegyen javaslatokat az esetlegesen szükséges beavatkozási lehetőségekre. Az elkészült jelentést tárja Kaposvár Közgyűlése és annak nyilvános ülésén keresztül Kaposvár teljes közönsége elé.

Mivel az iskolai közétkeztetés különleges érzékeny célcsoportot érint, ezért azt kérjük, hogy a vizsgálatot Szita Károly polgármester úr személyesen felügyelje és ossza meg a vizsgálat eredményeit Kaposvár Megye Jogú Város Közgyűlésével.

Jelen javaslatunkat, amelyet a sajtótájékoztató keretében vázolunk írott, elektronikus formában megküldjük a Polgármester úr titkárságának azzal a kéréssel, hogy továbbítsa a Közgyűlés felé, amely rendelje el a teljes körű és általános célvizsgálatot.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA