PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Aláírásgyűjtés az egykulcsos személyi jövedelemadó ellen! (Együtt-PM Kaposvár 1. evk.)    
PSZP Hírek | 2013.11.11. | Huszka Imre - Pintér Lóránd
Az Együtt-PM pártszövetség aláírásgyűjtést kezdeményezett az Orbán-kormány által bevezetett egykulcsos személyi jövedelemadó rendszere ellen, amely növelte a társadalmi igazságtalanságot, mivel a nagyobb jövedelemmel rendelkezők számára pluszjövedelmet hozott, az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők számára - elsődlegesen az adójóváírások kivezetése miatt - jövedelmük jelentős csökkenését okozta.

Az egykulcsos adó rendszere a munkavállalók 80 %-át negatívan érintette, azaz az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése óta 10 magyar munkavállaló közül 8 kevesebbet talált a hónap végén a fizetési borítékban.

Az egykulcsos adó rendszere, azaz a jövedelmeknek a tehetősebb és egyébként is nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező társadalmi rétegek felé történő átirányítása hű tükre a második Orbán-kormány társadalomfilozófiájának, amely a társadalom egészséges működése érdekében szükséges társadalmi szolidaritást megtagadva a jövedelemeket és a társadalmi előrejutás lehetőségét elvonja a társadalom túlnyomó többségétől és az említett tehetősebb és egyébként is nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező társadalmi rétegek számára teszi hozzáférhetővé.

Az Együtt-PM pártszövetség azért kezdeményezte az aláírásgyűjtést, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett a társadalmi igazságosság és szolidaritás követelményének megfelelő olyan többkulcsos személyi jövedelmadórendszer jöjjön létre, amely az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező, bérből és fizetésből élők számára kedvező. Ez az egyik kulcsa annak, hogy 2010, a második Orbán-kormány hivatalbalépése óta napról-napra erősebben érezhető elszegényedést meg lehessen állítani.

Az aláírásgyűjtési kampány célja, hogy találkozzunk és beszélgessünk mindazokkal, akiket az egykulcsos személyi jövedelemadó kedvezőtlenül érintett és elmondjuk, mit is tervez az Együtt-PM pártszövetség ezen helyzet megváltoztatására. Mivel az aláírásgyűjtésre vonatkozóan nem köti az Együtt-PM pártszövetséget semmilyen törvényben meghatározott határidő, ezért az aláírásgyűjtés előreláthatólag az év végéig tart majd és ezért az összegyűjtendő aláírások számának sem alsó, sem felső határa sincs.

A megnevezett időszakban Kaposvárott és Somogy megyében közterületi kitelepüléseket tartunk, lehetőséget biztosítunk elektronikus felületen keresztül a regisztrációra és akitvistáink személyesen is keresik a kapcsolatot elsődlegesen a kaposvári választókerületben, de a Somogy megye egészében élőkkel is.

A sajtótájékoztató végén az aláírásgyűjtó íveket Kaposvárott elsőként Huszka Imre és Pintér Lóránd írják alá.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA