PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Legyen jelzőlámpás csomópont a tüskevári közúti csomópont !    
PSZP Hírek | 2013.05.06. | pszp sajtó
A Polgári Szabadság Platform elnöksége azt javasolja Kaposvár Közgyűlésének, tegyen lépéseket, hogy a Jutai út, Vásártéri út, Kanizsai u kereszteződésében (közismert nevén a tüskevári kereszteződésben) forgalomirányító jelzőlámpa kerüljön felszerelésre, hiszen az épülő Táncsics M. u. - 67-es út új jelzőlámpás kereszteződéshez viszonyítva megközelítőleg azonos mértékű forgalom folyik át a tüskevári csomóponton.

A tüskevári közúti kereszteződésben a Polgári Szabadság Platform aktivistái forgalomszámlálást végeztek, két eltérő időpontban 2013. április 02-án a délelőtti órákban (11:00-11:25 ) és 2013. április 03-án a délutáni órákban (15:40-16:00). A délelőtti forgalomszámlálás szerint mintegy 25 perc alatt összesen 173 autó, tehát percenként 6-7 gépjármű, a délutáni órákban mintegy 20 perc alatt összesen 205 gépjármű, tehát percenként 10-11 autó haladt át a kereszteződésen valamilyen irányban.
Forgalomszámlálást végeztünk a Táncsics M.u. - 67-es út kereszteződésében is 2013. 04. 19-én a kora esti órákban (17:15-17:35), ekkor 20 perces időtartam alatt összesen 331 gépjármű, tehát percenként 14-16 gépjármű haladt át a kereszteződésen.
(A forgalomszámlálás irányonként bontott adatait a www.pszp.hu/letoltes oldalon a Forgalomszámlálás címszó alatt találják meg.)

A forgalmat jelentősen befolyásolja a Kaposvár-Fonyód vasútvonal mentén található tüskevári vasúti csomópont is, a sorompó nyitva illetve zárva tartása időről-időre jelentős forgalmi dugókat okoz. Bár ismertek azon tervek, mely szerint a kereszteződést közvetlenül felüljáró hidalná át, a gyenge pénzügyi lehetőségek miatt ennek megépítése a közeljövőben aligha lehetséges, a jelentős mértékű forgalom már jelenleg is szükséges szabályozásának egyetlen, költségeit tekintve is elviselhető módja a forgalomirányító jelzőlámpák üzembe helyezése.

A jelzőlámpás csomópont további indoka a 67-es út kaposvári nyugati elkerülő szakaszának jövőbeni megépítése, a jelzőlámpás csomópont a jövőben is ki tudná szolgálni a 67-es útról a Vásártéri útba csatlakozó nyugati, Kaposvárt elkerülő szakaszának forgalmát.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA