PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Bemutatkozik a Polgári Szabadság Platform    
PSZP Hírek | 2010.01.01. | Sajtóközlemény
Pintér Lóránd a Polgári Szabadság Platform elnöke sajtótájékoztatón bejelenti az egyesület megalakulását.

Közéleti személyiségek és szabadelvű értelmiségiek Polgári Szabadság Platform néven olyan új szervezetet alapítottak, amely indulni kíván a 2010. évi önkormányzati választásokon.

A Polgári Szabadság Platform a nevében foglalt értékek mentén kívánja általános politikai programját és szakmai állásfoglalásait megfogalmazni. Elkötelezettek vagyunk a magyar polgárosodás és a közösség illetve az egyén szabadságjogai mellett. Állást foglalunk a polgári demokrácia értékei mellett és elutasítjuk a bármely oldalról érkező szélsőséges politikai megnyilvánulásokat. A Polgári Szabadság Platform értékválasztása polgári liberális, a polgári demokratától a konzervatív liberálisig terjed, közvetlen elődjének tekinti Rassay Károly (1886- 1958), konzervatív liberális politikust és gondolkodót, aki a XX. század 20-as, vészterhes 30-as, 40-es éveiben határozottan kiállt a polgári demokrácia és a jogegyenlőség elvei mellett. A Polgári Szabadság Platform képviselni kívánja az adófizetőket, akik a befizetett adók racionális felhasználását várják el, az elmúlt 20 évben aktívvá vált fiatalokat, akik igénylik a társadalom működési rendjének megváltozását és mindazokat, akik a magyar társadalom működését a polgári demokráciák bevált gyakorlata szerint képzelik el. - A Polgári Szabadság Platform vezetése tárgyalásokat folytat Kováts Imre, független képviselővel kaposvári polgármester-jelöltként történő indulásáról. Egyetértünk Kováts Imrével abban, hogy a város jövőbeni fejlődése érdekében új hangsúlyokat kell kijelölni a városfejlesztési politikában. Az eddigi nagyszabású beruházások sora Kaposvár jelentős eladósodottsága miatt, amelyet a kaposváriak jelenleg még nem érzékelnek közvetlenül, a továbbiakban aligha folytatható. Szakítani kell azzal a gyakorlattal, amely a város fejlődését kizárólag a szökőkutak számának folyamatos emelkedésében látja. Több figyelmet kell fordítanunk a helyi oktatási rendszer versenyképességére, a szakképzést hosszútávon össze kell hangolni a helyi adottságokhoz igazodó gazdaságpolitikával, ki kell jelölni ennek lehetséges fejlődési irányait. Kaposvár jövője szempontjából aggasztó jelenség a fiatalok tömeges elvándorlása, s nem utolsó sorban Kaposvárnak hangsúlyosabban kell hozzájárulnia Somogy megye és a kistérség fejlődéséhez, hiszen létesítményeivel, oktatási kínálatával, a meglévő munkahelyekkel nemcsak Kaposvár, hanem a kistérség illetve Somogy megye lakosságát közvetlenül is kiszolgálja. A Polgári Szabadság Platform működési területe az alapító okirat szerint a Magyar Köztársaság területe, a 2010. évi önkormányzati választásokon Somogy megyében és Kaposvárott kíván indulni, színei a kék-sárga, melyeket a nemzeti színeink egészítenek ki, székhelye Kaposvár.


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA