PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Segítségkérő levél Áder János részére a 67-es út burkolata ügyében az őszi Világbajnokság előtt    
PSZP Hírek | 2017.06.07. | Szigetvári Viktor/ Pintér Lóránd
Levélben kértünk segítséget Dr. Áder Jánostól, hogy legalább a 67-es út útburkolata megújulhasson a Pontyfogó Világbajnokság szeptemberi, kaposvári fordulójáig, mondták el Szigetvári Viktor és Pintér Lóránd, az Együtt politikusai tegnap sajtótájékoztatón. A 67-es út a 2010-es kormányváltás óta nem épült tovább, a továbbépítést azonban mindig lebegtették, ezért az út karbantartására alig fordítottak forrást. Azért kértünk a köztársasági elnöktől segítséget, hogy a Kaposvárra, a vélhetően 5 kontinensről és több, mint 26 országból érkező versenyzők és forgatócsoportokat méltó körülmények fogadják Kaposváron és ezzel Magyarország jó hírét vigyék a világba. Ma a 67-es út az egyik legfontosabb összekötő út a Ferihegyi Repülőtér és Kaposvár, azaz a Deseda tó között, a 67-es út állapota jelenleg méltatlan egy világversenyhez.

 

Dr. Áder János
Köztársasági elnök úr
Budapest

Együtt kaposvári szervezete Kaposvár, 2017. 06. 06.
Kaposvár

Tisztelt Elnök úr !
Tisztelt Sporttárs!

Ahogy arról gyakorló sporthorgászként bizonyára Ön is tudomást szerzett - ha esetlegesen még nem, kérem, engedje meg, hogy ezt ezúton szíves tudomására hozzuk -, hogy 2017. szeptemberében a kaposvári Deseda tó ad otthont a pontyfogó világbajnokság egyik fordulójának.

Nem lehet túlbecsülni annak jelentőségét, hogy egy ilyen nemzetközileg is fontos helyen jegyzett esemény megrendezése milyen marketingértékkel bír a rendező város számára, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy világbajnokság megrendezése - bármilyen szakágat, szakterületet érintsen is - a rendező országra is ráirányítja a figyelmet. Kifejezetten Kaposvár város számára az esemény új távlatokat nyithat a horgászturizmus területén, ne felejtsük, a kaposvári Deseda tó minden összevetésben rendkívüli adottságokkal rendelkezik, hogy a horgászturizmus egyik fellegvára lehessen Magyarországon, olyannyira, hogy tudomásunk szerint ebben az évben az ukrán szövetség a kaposvári Deseda tavon rendezte meg az idei nemzeti bajnokságuk döntőjét. Az előző világbajnokságon 26 ország képviseltette magát 3 kontinensről, voltak amerikai, európai és afrikai versenyzők, úgy tudjuk, az idén a jelentkezések száma ezt meg fogja haladni és már az is biztos, hogy legalább 6-7 nemzetközi forgatócsoport lesz jelen Kaposváron és ezzel együtt Magyarországon a verseny nagyjából egyhetes teljes időtartama alatt, amibe természetesen a mintegy 20 fős csapatok előkészületi és záró munkálatai is beletartoznak.

Az már nem jelen levél tárgya, de attól még sajnos tény, hogy Kaposvár vezetése a világbajnoki forduló megrendezésének odaítélése, 2015 óta alig vagy szinte semmit nem tett a rendezés odaítélésében rejlő eszmei érték kiaknázására, illetve úgy tudjuk, nagyon döcögősen halad a Város és az egyéb szervezők közötti kommunikáció, jóllehet a rendezés sorsát a Kormány és annak több minisztériuma kiemelt figyelemmel kíséri, szinte heti rendszerességgel.

Tisztelt Elnök úr!

Ezúton szeretnénk az Ön segítségét is kérni, egy a rendezvényhez kapcsolódó, de rendkívül fontos kérdésben, amely jelentősen befolyásolhatja közvetlenül a verseny idején hazánkról kialakuló képet, összbenyomást, mivel a nemzetközi közvéleményt - kifejezetten a távoli kontinenseken - nemcsak maga a verseny, illetve a horgásztó, hanem a rendező település, annak környezete, az itt élők élete is érdekli, így az érkező forgatócsoportok erről is beszámolnak majd.

Az kérjük Öntől, vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a 2017. szeptember 20 és 23.-a között megrendezendő kaposvári világbajnoki forduló előtt a Kormány biztosítson rendkívüli forrásokat arra, hogy a 67-es főközlekedési út Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő szakaszán, elődlegesen a Somogybadod-Vadépuszta, a Mernye-Mernyeszentmiklós, Somogyaszaló-Mernye, illetve Mernye belterületén a burkolat haladéktalan cseréjével a verseny nemzetközi jellegéhez méltó közúti közlekedést lehessen biztosítani.    

A 67-es út ügye a városi közvéleményt a legrégebben foglalkoztató kérdések egyike. A 2010. évi kormányváltást követően leálltak a 67-es út fejlesztését szolgáló előkészítő és építési munkálatok, azonban a továbbépítés kérdése folyamatosan napirenden volt, évente hangzottak el ígéretek az építési munkálatok továbbfolytatásáról, új tervekről, engedélyes tervekről szóltak a hírek, az út azonban nem épült tovább. Mivel azonban folyamatosan lebegtették az továbbépítés lehetőségét, az út karbantartására nem jutott érdemi forrás, hiszen mindenki úgy vélte, amúgy is épül hamarosan tovább, ezért sokat a karbantartásra már nem kell költeni, így az elmúlt hét évben a 67-es főút általános állapota rendkívül leromlott. Most úgy tűnik, talán 2017-ben folytatódhat az út építése, de nyilvánvalóan ez a szeptemberi versenyidőpontig nem valósul meg. Az út nyomvonalán a régészeti feltárás mindenesetre elkezdődött. Csak emlékeztetőül: A látrányi elkerülő szakasz az M7-es autópálya építésével egy időben készült 2007-ben, a kaposfüredi elkerülő szakasz építése a 2010. évi kormányváltást megelőzően hónapokban kezdődött és egy a Somogybadod - Vadépuszta közötti szakasz felújítása is 2010-ben történt, azóta sajnos érdemi felújítás nem történt, egy Somogybabod belterületét érintő csatornaberuházás kapcsán végzett részleges burkolatcsere kivételével.

Tisztelt Elnök úr!

Azért kérjük a segítségét, mert úgy véljük, a versenyhez illő méltó körülmények megteremtése az ország egészének a megítélését és a rólunk kialakuló benyomásokat javítja. Kaposváriként és az ország polgáraiként is el szeretnénk kerülni az olyan tudósításokat, amelyekben az hangzik el, az M7-es autópálya jó, a Deseda horgásztó kiváló, na, de az út, ami közte van, az minősíthetetlen.

tisztelettel az Együtt kaposvári szervezet elnöksége nevében:


Pintér Lóránd                      Kerepesi Tibor                            Gyertyás Lászlóné
elnök                                    alelnök                                        elnökségi tag

továbbá sporttársi üdvözlettel:

Pintér Lóránd


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA