PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
A taszári katonai bázisra költözzön a kaposvári határvadász század, ne a Cseri Parkba!    
PSZP Hírek | 2017.05.25. | Együtt/PSZP/Pintér Kerepesi Gyertyás
Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform aláírásgyűjtést indít annak támogatására és ösztönzésére, hogy Kaposvár MJV Önkormányzata tegyen le a 309 főt magába foglaló határvadász század laktanyájának Cseri Parkba történő telepítéséről, helyette támogassa a taszári egykori katonai bázis felújítását és újra használatba vételét.

Annál is inkább, mert sajtóértesülések szerint a május 24-i rendkívüli Közgyűlés levette a napirendjéről az előterjesztést, azaz nem szavazott a Cseri Parkkal kapcsolatos szabályozási terv módosításról és így tudható, hogy a kérdésben tanácstalan és bizonytalan az Önkormányzat vezetése és leginkább Szita Károly polgármester.
Az elmúlt két évben ez ugyanis a második olyan nagyhorderejű ügy – az első a gumifeldolgozó üzem ügye volt -, amelyet a nyilvánosság teljes kizárásával készítettek elő, nem kommunikálták és a szóban forgó javaslatot egy nappal a rendkívüli közgyűlés előtt hozták nyilvánosságra. Értesüléseink szerint azért, mert az egyik helyi híroldal megszellőztette az általa összegyűjtött információkat, így nem volt már más választás, mint a nyilvánosság bevonása. A FIDESZ frakció ismét úgy terjesztett be egy, a város lakóit érintő javaslatot, hogy sem Kaposvár polgárait, sem a beruházás közvetlen körzetében élőket nem tájékoztatta, nem hagyott időt a város lakóinak véleményük – esetleges aggályaik kifejtésére.

Az Együtt kaposvári Szervezete valamint a PSZP tiltakozását fejezi Kaposvár lakóit érintő, a város polgárainak feje felett „erőből” meghozott intézkedés ellen.

Pedig soha vissza nem térő alkalom kínálkozik: Egy rendvédelmi, azaz határvadász, tehát katonai rendben működő század Somogy megyébe telepítése lehetőséget kínálna a taszári egykori katonai bázis újraindítására, felújítására. A taszári laktanya és repülőtér ügye minden választási kampányban eddig az egyik legtöbbször említett kérdés volt és mind a városvezetés, mind maga Szita Károly polgármester kiemelt jelentőséget tulajdonított a repülőtér és laktanya megnyitásának és felújításának. Most azonban, amikor ténylegesen rendvédelmi és határvédelmi feladatokat ellátó egység települne a megyébe, a városvezetésben ennek ötlete sem merült fel.
A taszári bázis egykor NATO bázis volt, olyan egyedülálló repülőtérrel, amelyen – ne feledjük – még az amerikai elnök különgépe, az Air Force One is le tudott szállni. Milliárdos érték a laktanya és repülőtér, ezek reaktiválására most soha vissza nem térő alkalom kínálkozik.
Kaposvár polgármestere nem is olyan régen, még a Cseri park fejlesztését, kalandpark kialakítását ígérte a városrész lakóinak. Ehelyett egy 309 fő elhelyezésére alkalmas Határvadász Bevetési Osztály laktanya kivitelezésére adna engedélyt. Jelenleg csak kérdések vannak, érdemi válaszok nincsenek:


- Kaposvár MJV és maga Szita Károly, miért nem érzi fontosnak a Cser városrész egyetlen közparkjának megtartását, karbantartását, fejlesztését?
- Kaposvárt szerencsés helyzete, a zselici erdők közelsége miatt megfelelő zöld területtel rendelkezik, viszont a beruházás óhatatlanul is a város területén a zöldövezet csökkenésével jár.
- Miért nem szerezhetett a nyilvánosság és a város közönsége immáron második alkalommal tudomást előzetesen egy nagy horderejű kérdésről, jóllehet mindenki tisztában lehetett vele, hogy ez a város lakosságának kiemelt érdeklődésére tart majd számot, azzal együtt, hogy tudjuk, rendészeti és biztonságpolitikai vonatkozások is felmerülnek?


Az Együtt kaposvári szervezete és a PSZP felszólítja a városvezetést, hozza nyilvánosságra azokat az előzetes vizsgálatokat, tanulmányokat, melyek alapján meghatározták a beruházás helyét.

Nem értünk egyet azzal, hogy a Cseri Park elveszítse közpark jellegét!


Kaposvár, 2017. 05. 25.
Együtt kaposvári szervezete elnöksége nevében

Pintér Lóránd                       Kerepesi Tibor                Gyertyás Lászlóné
elnök                                     alelnök                              elnökségi tag


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA