PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
HÍREK
Sajtóközlemény a Homatech gumihulladék-feldolgozó kiemelt kormányberuházássá nyilvánításáról    
PSZP Hírek | 2016.05.18. | Ötpárti együttműködés
Magyarország Kormánya a 106/2016. (V. 13.) számú rendeletével „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé” nyilvánította azt a beruházást, amely egy pirolízises eljáráson alapuló gumihulladék-feldolgozót kíván Kaposvár területén létesíteni. A terv, amelyet Szita Károly polgármester senkivel nem egyeztetve, puccsszerű önkényességgel jelentett be, éles ellenállást váltott ki a város és a közeli települések közvéleményében.

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése ellenzéki pártjainak és a „Nem a gumiégetőre” közösség támogatóinak nevében a leghatározottabban tiltakozunk az eljárás ellen, és felszólítjuk a kormányt, hogy ne korlátozza adminisztratív eszközökkel Kaposvár lakóinak törvényes lehetőségét arra, hogy élve állampolgári jogaikkal, fellépjenek saját lakókörnyezetük biztonságának, gyermekeik és családjuk egészségének érdekében.
A kormány intézkedése csak megerősíti azt a gyanúnkat, hogy a terv mögött nem gazdasági vagy környezetvédelmi, hanem politikai megfontolások húzódnak meg! Ezért kell ezt az erőszakos és indokolatlanul sietős eljárást alkalmazni, melynek része a most meghozott rendelet is.
A Homatech képviselői az eddigiekben nem voltak képesek meggyőző információkkal az érintettek elé állni, és hitelt érdemlően bizonyítani a beruházás gazdaságos és értelmes voltát, piacképességét, és legfőképpen azt nem, hogy a technológia, és a keletkező termékek nem gyakorolnak a környezetre és az egészségre káros hatást, nem jelentenek kockázatot.
Amíg ez a helyzet fennáll, a közgyűlés ellenzéki pártjai és a beruházást ellenzők folytatják a tiltakozást a tervezett gumifeldolgozó ellen: továbbra is aláírást gyűjtünk a közmeghallgatás és a helyi népszavazás kiírásáért.Gyermekeink és a jövőnk érdekében minden törvényes eszközzel meg kívánjuk akadályozni ezt a lakóhelyünk életminőségét közvetve és közvetlenül is károsító elképzelést.


Kaposvár, 2016. május 17.


Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének ellenzéki pártjai:

Demokratikus Koalíció                                                                  Együtt – Korszakváltók Pártja
Molnár Tiborné választókerületi elnök                                        Pintér Lóránd választókerületi elnök

Jobbik Magyarországért                                                                Magyar Szocialista Párt
Miháldinecz Gábor választókerületi elnök                                   Pintér Attila választókerületi elnök

Lehet Más a Politika
Felder Frigyes választókerületi elnök


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA