PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 


Felfüggesztjük a kaposvári határvadász század új laktanyájának helyszínéről szóló aláírásgyűjtésünket !

Mint ismeretes, a PSZP és az Együtt aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy a Kaposvárra települő határvadász század laktanyája ne a Cseri Parkban épüljön, hanem a korábbi taszári laktanya felújításával találjon elhelyezésre az alakulat.

Tekintettel a nyári szabadságolások megkezdésére, az aláírásgyűjtés első ütemét lezártuk és időlegesen felfüggesztjük az aláírásgyűjtés, azonban a helyzet változásával újraindítjuk.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva a

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

PSZP Együtt kaposvári szervezete

 


 

Aláírásgyűjtés közmeghallgatásért a kaposvári gumifeldolgozó ügyében !

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtést kezdenek nyomásgyakorlási céllal annak érdekében, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése határozzon rendkívüli közmeghallgatásról a tervezett gumifeldolgozó üzem ügyében.

Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos információk megtalálhatóak a linkre kattintva és a:

http://www.pszp.hu/hirek.php oldalon.

Üdvözlettel:

Együtt kaposvári szervezete

 

 
HÍREK
Végveszélyben a háziorvosi rendszer, összeomlóban a járóbeteg-ellátás    
PSZP Hírek | 2016.03.11. | Pataki Márton / Pintér Lóránd
Az Együtt 4 év alatt duplájára emelné a háziorvosi képzés keretszámait, még az idén 25 százalékkal megemelné a praxispénzt és azonnal megszüntetné a háziorvosok iparűzési adókötelezettségét – mondta el mai sajtótájékoztatóján Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja. Hozzátette: a háziorvosi rendszerben azonnali cselekvésre van szükség, különben 2020-ra egymillió magyar maradhat ellátás nélkül. Ha minden így megy tovább, 4 év múlva az országban 1 millió embernek nem lesz háziorvosa, 400 praxis lesz betöltetlen.

A háziorvosi kar vészesen elöregedőben van, a háziorvosok 45 százaléka 60 éven felüli, ezen belül 27%-a 65 éven felüli, 15%-a 70 éven felüli, a háziorvosok mindössze 10%-a fiatalabb 40 évesnél. Évente csupán 80-100 fiatal orvos jelentkezhet háziorvosi rezidensképzésre, és még ezt a keretszámot sem tudják betölteni, évek óta. A végzett frissen szakvizsgázott háziorvosok fele pedig külföldön kezd el praktizálni. Emiatt a háziorvosok átlagéletkora jelenleg 57,5 év, ez két év múlva eléri a hatvanat – vázolta a helyzetet Pataki Márton.
Az Együtt olyan, végrehajtható és finanszírozható javaslatokat mutat be, amelyek a mindennapok egészségügyi problémáira adnak választ – mondta el a párt elnökségi tagja. Az egészségügy demokráciakérdés is, hiszen akiknek nincs anyagi lehetőségük a megfelelő ellátás megfizetésére a széteső társadalombiztosítási rendszeren túl, ma nem juthatnak megfelelő ellátáshoz az ország számos pontján.


Az Együtt a józan középút pártja. Ennek jegyében készítünk szakpolitikai indítványokat is: egyszerű, szakszerű és megvalósítható javaslatokat teszünk, nem nagyokat álmodunk, nem fűt minket reformláz – mondta el Pataki Márton, majd ismertette pártja szakpolitikai javaslatait:


A háziorvosi szakorvosképzés kereteit 4 év alatt a duplájára, 200 főre kell emelni.
- A praxispénzt még az idén 25 százalékkal meg kell emelni, hogy fedezetet nyújtson az elengedhetetlen alapbéremelésre!Korszerű informatikai fejlesztés, újraindított középfokú ápolóképzés és kevesebb adminisztratív teher kell! Korszerű műszerekre, ezekre pályázatok kiírására van szükség.
- Az egy orvos + egy ápoló = egy praxis munkamegosztás helyett támogatni kell a csoportpraxisok és a praxisközösségek létrehozását. Ki kell dolgozni ennek jogi, szakmai és pénzügyi feltételeit, és az általuk felvállalható többlet feladatok személyi és tárgyi feltételeinek támogatási rendszerét.
- Több ápolónak és szakdolgozónak kell segítenie a háziorvosok munkáját. Ehhez újra kell indítani a középfokú ápolóképzést. Meg kell szervezni az egészségügyi adminisztrátorképzést, támogatni kell a praxisok ilyen irányú létszámfejlesztését.
- A háziorvosokat és a közfeladatokat ellátó OEP-finanszírozású egészségügyi szolgáltatókat mentesíteni kell az iparűzési adó alól és az iparkamarai regisztrációs díj alól.
- Azokon a területeken, ahol a betöltetlen praxisok miatt veszélyben van a lakosság ellátása, tegyék lehetővé, hogy a megyei kormányhivatal népegészségügyi szerve átvehesseaz önkormányzatoktól az egészségügyi alapellátás szervezésének felelősségét! Az operatív irányítás a járási hivatalokhoz, a szakmai irányítás a megyei kormányhivatalokhoz kerüljön!


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA