PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Az Együtt aláírásgyűjtést indít Kaposváron is a népszavazás intézményének védelméért    
PSZP Hírek | 2016.03.09. | Pintér Lóránd / Kerepesi Tibor
Az Együtt kaposvári szervezete Kaposváron is aláírásgyűjtést indít azért, hogy alkalmat és lehetőséget teremtsünk arra, hogy Kaposvár és Somogy megye polgárai kifejezhessék véleményüket és jogos ellenérzésüket azzal kapcsolatban, ami a Nemzeti Választási Irodánál 2016. február 23-án történt. Mint ismeretes, egy ellenzéki politikus népszavazási kezdeményezést kívánt benyújtani az üzletek vasárnapi zárvatartása ellen, eközben erőemberek egy csoportja erőszakos fellépésével megakadályozta ugyanezen politikust, hogy a hatályos jogszabályoknak * megfelelően elsőként nyújthassa be a népszavazási kezdeményezését.

Elfogadhatalan számunkra, hogy a joggyakorlás feltételeit és lehetőségét most vagy bármikor a jövőben erőemberek diktálják és alakítsák dulakodással, megfélemlítő magatartással. A XX. század európai története megmutatta, hogy amikor a politikai érdekérvényesítést militáns csoportok veszik a kezükbe, az általában társadalmi katasztrófával végződik. Magyarországon a rendszerváltás óta állampolgári jogok gyakorlásának során ilyen nyílt és erőszakos jellegű akadályoztatásra nem volt példa, az erőemberek csoportja fellépésével egyértelműen visszaélt a népszavazási kezdeményezésről szóló törvényben foglalt állampolgári jogokkal. Az eseménysor olyan politikai és társadalmi határvonal átlépést jelenti, amely mögött a tételes jog és a demokratikus jogalkotás uralma helyett a nyers erő és erőszak alakítja majd a társadalmi viszonyokat. A magyar történelem arra int bennünket, hogy ilyen szándék megjelenésének első jelére a leghatározottabban tiltakozzunk és ne engedjük, hogy az ilyen megfélemlítő és erőszakos magatartás a közélet alakításának eszköze és módszere legyen.

Az aláírásgyűjtés nem népszavazási kezdeményezés, hanem figyelemfelhívás, a demokratikus intézmények védelmének egy módja és egyben figyelmeztetés is azok számára, akik az eseménysor ötletgazdái voltak, hogy hagyjanak fel a politikai érdekérvényesítés ilyen módszereivel és figyelmeztetés ez a kormánypártoknak is, hiszen a Kormány és a kormánypárti többség felelőssége és kötelessége, hogy az állampolgári jogok gyakorlásának feltételeit és nyugodt körülményeit megteremtse.

Rosszabb a helyzet, ha mindez a Kormány vagy a kormánypártok egyes képviselőinek tudtával történt, de ennél is rosszabb, ha egyesek a kormánypártok vezetőinek vélelmezett elvárásainak megfelelve öntevékenyen kívánták megakadályozni egy a kormánypártok számára kényelmetlen népszavazási kérdés benyújtását.

Az aláírásgyűjtés az országban több településen zajlik, nincs időbeli korlátja, aktivistáink a közterületeken kitelepülések keretében, illetve személyes megkeresések formájában is folyamatosan gyűjtik az aláírásokat.

Jelen sajtótájékoztató keretében indítjuk el Kaposváron az aláírásgyűjtést és írjuk alá az íveket.

*( 2013.évi CCXXXVIII. tv. II. fejezet, 6 §. 2. bekezdés.)


Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA