PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Sikerrel vette az első akadályt a Polgári Szabadság Platform    
PSZP Hírek | 2010.09.06.
Sikerrel vette az első akadályt a Polgári Szabadság Platform a 2010. évi önkormányzati választások kampányában, mivel mind a 12 egyéni választókerületben indulhat a PSZP képviselőjelöltje, a PSZP támogatásával induló Kováts Imre független polgármesterjelölt is összegyűjtötte a szükséges számú ajánlószelvényt.

Az ajánlószelvények gyűjtése a megváltozott, egyben szigorúbb határidők és feltételek ellenére a vártnál jobb ütemben haladt, valamennyi jelöltünk már a gyűjtési időszak első hetének végére összegyűjtötte és leadta a szükséges számú ajánlószelvényt. A választási kampány első időszaka értékelésünk szerint Kaposvárott nyugodtan zajlott, a PSZP önkénteseit munkájukban nem zavarta meg rendkívüli esemény.

Mivel mind a 12 egyéni választókerületben indulhat a Polgári Szabadság Platform jelöltje, ezért kompenzációs listát is állítottunk, amelyet Kováts Imre vezet, aki a PSZP színeiben a 3. választókerületben indul.

A 2010. évi önkormányzati választási kampány számunkra azonban több okból is emlékezetes marad:

1.) 1994 óta, azaz 16 éve most fordul elő először, hogy három polgármesterjelölt tudta összegyűjteni a szükséges számú ajánlószelvényt és így jogot nyer a választásokon való indulásra. Már a választások előtt érzékelhető és mérhető volt azon igény, hogy a nagy pártok jelöltjein kívül harmadik jelölt is választható legyen. Kováts Imre polgármesterjelölt kampányának első sikere két ténynek tudható be: Kaposvárott ma már a választók egyre növekvő hányada fogalmazza meg kétségeit a városfejlesztési politika irányának helyességét illetően, mivel az ezzel járó adósságteher, pontosabban az adósságok visszafizetése hosszú időre kényszerpályára állítja Kaposvárt, illetve a kaposvári választók egyre növekvő hányada érezte szűknek a polgármesterjelöltek kétpárti kínálatát.

2.) Kaposvárott a rendszerváltás óta még nem fordult elő, hogy nyilvántartásba vett jelölt elhunyt volna. Bálintné Czinka Márta jelöltünk váratlan halála miatt a PSZP önkénteseinek egy 14. jelölt ajánlószelvényeinek összegyűjtésében is közre kellett működniük. Bálintné Czinka Mártáról ehelyütt is meg kívánunk emlékezni. Külön köszönet illeti a helyi választási bizottság munkatársait, akik a rendkívüli helyzetben gyorsan, rugalmasan intézkedtek.


Hozzászólások [1]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 
  Cukorgyár 2010.09.06. 15:01  
Örülök, hogy Kováts Imre is sikerrel vette az akadályt, most már csak a jó választási szereplés van hátra.



« VISSZA