PSZP logo

AKTUÁLIS ESEMÉNYEK :

 

Elindult a PSZP TV !

2019. tavaszán  PSZP TV néven elindítottuk videósorozatunkat, amelyben kaposvári problémákkal és megoldásokkal foglalkozunk. A PSZP TV egyes adásai elérhetők a Facebook-on, illetve önálló Youtube csatronánkon is, az alábbi linken:

PSZP TV

Folyamatosan jelentkezünk újabb részekkel, Facebook oldalunkon várjuk észrevételeiket, véleményüket.

Üdvözlettel:

Polgári Szabadság Platform

 


 

 

 
HÍREK
Képviselői indítvány kérése jelzőlámpák telepítéséért a Füredi út-Nádor és Vörösmarty u. sarkán    
PSZP Hírek | 2015.09.23. | Együtt-Kaposvár/Pszp
Kérjük Kaposvár önkormányzati képviselőit, nyújtsanak be egyéni képviselői indítványt jelzőlámpák telepítéséért a Füredi út – Nádor utca és Füredi út – Vörösmarty u. sarkán, a Magyar Közút Kht. tájékoztatása és a tervezett és megkezdett aktuális intézkedések nyomán

Arra kérjük Kaposvár MJV valamennyi önkormányzati képviselőjét, kifejezetten Pintér Attila, Kováts Imre és Felder Frigyes képviselő urakat, hogy nyújtsanak be egyéni képviselői indítványt annak érdekében, hogy Kaposvár Önkormányzatának tevőleges pénzügyi feladatvállalásával a Magyar Közút Kht-val együttműködve a Füredi út – Nádor u. sarkán, illetve a Füredi út – Vörösmarty u. sarkán forgalomirányító jelzőlámpák kerüljenek kiépítésre a közlekedésbiztonság, elsődlegesen a fenti útvonalon zajló gyalogosforgalom nagyobb biztonsága érdekében.

Az Együtt kaposvári szervezete és a Polgári Szabadság Platform közös aláírásgyűjtési akciót indított 2015. január 13-án azért, hogy a Füredi út – Nádor. illetve Vörösmarty utcák sarkán forgalomirányító jelzőlámpák létesüljenek a megnövekedett forgalom miatt a közlekedés, de elsősorban a gyalogátkelőhelyeket használó gyalogosok biztonsága és a balesetveszély csökkentése érdekében. Az aláírásgyűjtés során személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a környéken élők számára jelentős problémáról van szó, szinte valamennyi aláíró beszámolt olyan konkrét veszélyhelyzetről, amely őt személy szerint vagy más gyalogosokat ért, elsősorban a Füredi úton érvényes párhuzamos közlekedés szabályainak megsértése miatt. Többen felvetették a környéken lévő oktatási intézményekbe járó gyermekeik biztonságának ügyét is, mivel ezek az intézmények a város egészből fogadnak gyermekeket, így a forgalomirányító jelzőlámpák ügye összvárosi problémaként értelmezhető.

Az aláírásgyűjtés során 639 aláírást gyűjtöttük össze, amelyeket 2015. március 03-án leadtunk Dr. Kéki Zoltán Címzetes Főjegyző úr részére a további intézkedések megtétele érdekében.

A kezdeményezésünk nagy társadalmi támogatottsága elérte mind az Önkormányzat, mind a Magyar Közút Kht. ingerküszöbét, ennek megfelelően először Kaposvár MJV Önkormányzata tájékoztatta szervezeteinket 2015. március 11-én arról, hogy illetékességből a közérdekű kezdeményezést továbbította a Magyar Közút Kht.-hoz, amely a kezdeményezés célját illetően mára legalábbis részben eredményre, illetve sikerre vezetett.  

A Magyar Közút Kht. 2015. április 13-i válaszlevelében részletesen beszámol a környéken kialakult forgalmi helyzetről és elismeri, hogy forgalomirányító jelzőlámpák telepítése a környéken a forgalom lebonyolítását érdemben segítené, kijelenti azonban, hogy jelenleg erre a célra a Magyar Közút Kht. pénzzel nem rendelkezik. A levél tájékoztatást nyújt arról is, hogy az Országos Rendőrfőkapitánysággal együttműködve fix komplex közlekedésellenőrző pont kerül kialakításra. A Magyar Közút Kht. álláspontja szerint ezen beruházás is hozzájárulhat majd a helyi közlekedők biztonságának növeléséhez.

Információink szerint a Fix Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont kialakítása ezekben a napokban megkezdődött. Az aláírásgyűjtésben résztvevő szervezeteink és az időközben megismert szakmai vélemények szerint azonban a tényleges és végleges megoldás a forgalomirányító jelzőlámpák telepítése lenne a két fent említett kereszteződésben, mivel hibás és balesetveszélyes koncepciónak tekinthető az, ha egy adott teljes útszakaszon szinte valamennyi kereszteződést jelzőlámpával szerelnek fel és az adott szakaszon belül biztosítatlan kereszteződések is vannak. A 67-es főút kaposvári átkelési szakaszán szinte teljes egészében jelzőlámpás kereszteződések kerültek kialakításra, néhány kereszteződésben nem, ezek közé tartozik a két fent említett, nagyforgalmú kereszteződés is. A teljes körű és végleges megoldás megvalósítása érdekében élünk azzal a kezdeményezéssel, hogy a kaposvári önkormányzati képviselők nyújtsanak be egyéni képviselői indítványt önkormányzati feladatvállalás mellett a forgalomirányító jelzőlámpák megvalósulásáért.

Kaposvár MJV képviselőit az elkövetkező napokban folyamatosan tájékoztatjuk a fenti kezdeményezésről és segítséget nyújtunk az esetleges egyéni képviselői indítvány összeállításában.



Hozzászólások [0]     iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása
Név:  
Hozzászólás:  
Írja be a kódot: 


« VISSZA